Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Μία ιστορία θα σας πω… (Μία τίγρη στον κήπο)

 

Μία τίγρη στον κήπο

Συγγραφέας & Εικονογράφος: Lizzy Stewart

Εκδόσεις: Μικρή Σελήνη

Χρονολογία Έκδοσης: 2018

 

Η Νόρα βαριέται αφόρητα. Δε βρίσκει τίποτα ενδιαφέρον να κάνει μες το σπίτι. Έτσι η γιαγιά της της προτείνει να βγει στον κήπο να παίξει και να δει και την τίγρη που τριγυρνά, τις λιβελούλες, τα φύτα που μπορούν να σε κάνουν μια μπουκιά, την πολική αρκούδα που ψαρεύει…

Η Νόρα είναι δύσπιστη και συνεχίζει να βαριέται. Μέχρι που «Φσσσσσσς!» περνάει από δίπλα της μια τεράστια λιβελούλα. Λίγο πιο μετά, η Νόρα δεν καταλαβαίνει ότι ίσα που γλίτωσε από τα δόντια των μεγάλων φυτών! Ευτυχώς γλίτωσε και ο Τζεφ η καμηλοπάρδαλη που έχει για παρέα.

Η βόλτα στον κήπο συνεχίζει. Φτάνουν στην παγωμένη λίμνη με τη μουτρωμένη αρκούδα. Κι η Νόρα ακόμα αμφιβάλλει για την τί΄γρη μέχρι που εμφανίζεται μπροστά της.

«Μα οι τίγρεις δε ζουν στους κήπους. Είσαι αληθινή;» μονολογεί η Νόρα. «Αυτό δεν το γνωρίζω. Εσύ είσαι αληθινή;» απαντάει η τίγρη.

Κι έτσι αρχίζει το όντως μπέρδεμα. Για το τι είναι και τι δεν είναι αληθινό και πραγματικό αλλά και τον τρόπο για να συμφωνήσουν για αυτή την πραγματικότητα.

Το πιο φοβερό είναι ότι όλος αυτός ο φιλοσοφικός και τόσο βαθύς διάλογος γίνεται όσο η Νόρα είναι στη ράχη της τίγρης που την ξεναγεί στον υπόλοιπο κήπο.

Τι είναι αλήθεια; Τι «ψέμα»; Τι είναι φαντασία και πού τα όρια μεταξύ πραγματικού και φαντασίας ανακατεύονται, σε ένα παιχνίδι που κάνει την πραγματικότητα πιο όμορφη και διασκεδαστική.

Τα παιδιά παίζουν πολύ και συνέχεια με τα όρια αυτά. Εμπλουτίζουν την όντως πραγματικότητα με στοιχεία φανταστικά. Μπαινοβγαίνουν σε αυτά και στον ήδη υπάρχοντα κόσμο φτιάχνουν κι άλλους μαγικούς και μαγευτικούς που σε συνεπαίρνουν. Δοκιμάζουν τα δικά τους όρια –τα πραγματικά τους όρια- μέσα από φανταστικές καταστάσεις που πλάθουν και εξαφανίζουν, όπως ακριβώς κάνει η Νόρα στον κήπο της, με αποτέλεσμα να περνάει κάθε βαρεμάρα!

 

 

Την εικονογράφηση της στήλης έχει επιμεληθεί η Πωλίνα Παπανικολάου. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στον σύνδεσμο:

www.polinapapanikolaou.eu

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.