Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Μία ιστορία θα σας πω… (Η Ζωή με τους μονόκερους)

Η Ζωή με τους μονόκερους

Συγγραφέας: Morag Hood

Εικονογράφος: Ella Okstad

Εκδόσεις: Καλειδοσκόπιο

Χρονολογία Έκδοσης: 2018

 

Πόσο πολύ απολαμβάνω τα βιβλία που ο λόγος και η εικόνα είναι τόσο κοντά στην πραγματικότητα των παιδιών! Μάλλον στον μαγικό και υπέροχο κόσμο των μικρών παιδιών!

Η Ζωή είναι ένα παιδί. Και είναι τελείως παιδί! Ζει με έναν μονόκερο, ή μάλλον δεκαεφτά, που προσπαθεί να τους φροντίζει. Τους μαθαίνει μαγικά, πώς να κυνηγούν την τροφή τους, να αποφεύγουν τα μπαλόνια, πώς να προστατεύονται από τους εχθρούς…

Η Ζωή έχει παντού μαζί της τον μονόκερό της. Ο κόσμος τους μερικές φορές μπερδεύεται με τον κόσμο των μαγέλων, της μαμάς που θέλει να μπαίνει τάξη στο σπίτι.

Το μυαλό της Ζωής συνέχεια γυρίζει, επινοεί πράγματα, βρίσκει και αντιμετωπίζει επικίνδυνες αποστολές. Παίρνει ζωή και θρέφει την φαντασία της από τους μονόκερους που έχει για παιχνίδι. Την εισάγουν στον κόσμο της φαντασίας (της) και μέσω αυτών δοκιμάζει τις αντοχές και τις ικανότητές της.

Η εικονογράφηση είναι γεμάτη φως και ζωηρά χρώματα, όπως ακριβώς και η φαντασία των παιδιών αυτής της ηλικίας. Με τα δικά τους σημαντικά και ασήμαντα και τη δική τους απόλυτη παντοδυναμία όπου μπορούν να ορίζουν και να ελέγχουν το καθετί.

Από την άλλη, παρά την τεράστια φαντασία, η Ζωή δεν είναι αποκομμένη από τον κόσμο των μεγάλων. Οι παρεμβάσεις των ενηλίκων είναι μέρος της καθημερινότητας. Όμως η μικρή ηρωίδα αποφασίζει πόση σημασία θα τους δώσει και με ποιους τρόπους θα τους εντάξει στο ατέλειωτο παιχνίδι της.

Αναγνωρίζει και αντιλαμβάνεται τα πάντα. Όμως διαλέγει να τα χρωματίζει και να ζει την κάθε στιγμή με τον τρόπο που εκέινη θέλει. Κι αυτό, τελικά, είναι η μαγεία της ίδιας της ζωής! Να μπορούμε να ζούμε την κάθε στιγμή σα να είναι μοναδική και να της δίνουμε την αξία και τα χρώματα που εμείς διαλέγουμε! Άλλωστε και οι μονόκεροι αποτελούν σύμβολο της φαντασίας, της αγνότητας και της ελευθερίας.

 

Την εικονογράφηση της στήλης έχει επιμεληθεί η Πωλίνα Παπανικολάου. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στον σύνδεσμο:

www.polinapapanikolaou.eu

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.