Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Ζήτω η περιέργεια! (Χρονολόγιο)

Τίτλος: «Χρονολόγιο»

Συγγραφέας και εικονογράφος : Πέιτερ Χους

Μετάφραση: Μαργαρίτα Μπονάτσου

Εκδόσεις : Πατάκη

Αν μου ζητούσαν να προτείνω ένα δώρο για παιδιά του δημοτικού, θα διάλεγα το βιβλίο των εκδόσεων Πατάκη,«Χρονολόγιο». Αν έπρεπε να συστήσω ένα βιβλίο γνώσεων που δεν πρέπει να λείπει από καμία οικιακή, σχολική, δημοτική βιβλιοθήκη, πάλι την ίδια πρόταση θα έκανα, χωρίς δεύτερη σκέψη.

Το βιβλίο του Πέιτερ Χους, σε μετάφραση από τα ολλανδικά της Μαργαρίτας Μπονάτσου, είναι ένα συναρπαστικό, εικονογραφημένο ταξίδι στην ιστορία. Με εικονογράφηση που εντυπωσιάζει για την πυκνότητα και την περιεκτικότητά της κι ένα εξίσου περιεκτικό κείμενο για το οπoίο συνεργάστηκε με την Σίλβια Φάντεν Χέιντε, κατορθώνουν να χωρέσουν τα κορυφαία γεγονότα της ιστορίας, από το Μπιγκ Μπαγκ ως τις μέρες μας. Στις σελίδες του φιλοξενούνται σπουδαίες προσωπικότητες; στρατηλάτες, εξερευνητές, φιλόσοφοι, συγγραφείς, καλλιτέχνες (ζωγράφοι, ηθοποιοί, ροκ συγκροτήματα)πολιτικοί, αθλητές, αστροναύτες, αλλά και ήρωες ταινιών, βιβλίων και κόμικς. Παρουσιάζονται διάφοροι λαοί και οι πολιτισμοί τους: Αιγύπτιοι, Ρωμαίοι, Ούννοι, Βίκιγκς. Εποχές ορόσημα, όπως η εποχή των δεινοσαύρων, η ελληνική αρχαιότητα, η ρωμαϊκή, η βυζαντινή αυτοκρατορία, κινέζικες δυναστείες και σημαντικά γεγονότα όπως οι παγκόσμιοι πόλεμοι, η ανεξαρτησία των Ελλήνων από την Οθωμανική αυτοκρατορία, η ρωσική επανάσταση, το οικονομικό κραχ της Αμερικής, η πτώση του τείχους του Βερολίνου, πολιτικά σκάνδαλα, τρομοκρατικά χτυπήματα, ναυάγια και φυσικές καταστροφές, όλα βρίσκουν τη θέση τους στο βιβλίο.

Οι πρώτοι οικισμοί, πυραμίδες, αρχαίοι ναοί, παγόδες, κάστρα, εκκλησίες, καραβέλες, ατμόπλοια, υποβρύχια, αερόστατα , αεροπλάνα, ελικόπτερα, τρένα, αυτοκίνητα, διαστημόπλοια, υπολογιστές, ηλεκτρονικά παιχνίδια ,αξιοθέατα όπως το άγαλμα της Ελευθερίας, η Αγιά Σοφία , ο Πύργος του Γαλατά, ο Παρθενώνας, το άγαλμα της Σφίγγας φιγουράρουν στα σαλόνια του.

Δεν μπορεί να μη θαυμάσει κανείς την οικονομία με την οποία αποδίδεται τέτοιος πλούτος πληροφοριών σε ένα υπέροχο βιβλίο γνώσεων, ικανό να προσελκύσει το ενδιαφέρον των αναγνωστών κάθε ηλικίας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.