Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Ζήτω η περιέργεια! (Το μυστικό του Οδυσσέα)

Τίτλος: «Το μυστικό του Οδυσσέα»

Συγγραφέας: Λένα Τερκεσίδου

Εκδόσεις : Μίνωας

To βιβλίο «Το μυστικό του Οδυσσέα» της πολυγραφότατης Λένας Τερκεσίδου εντάσσεται στη θεματική σειρά των εκδόσεων Μίνωας «Ταξίδια στην Ελλάδα» και ο τόπος όπου ξετυλίγεται το κουβάρι του μυστηρίου είναι ένα κυκλαδονήσι, η Σύρος, στην οποία οι μικροί αναγνώστες έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν μαζί με τους ήρωες της ιστορίας.

Ο Οδυσσέας με την αδελφή του, τη Φανή, τη μητέρα του, Τερέζα, και τον σκύλο του, τον Τσίφτη φτάνουν στη Σύρο για να παραθερίσουν αμέσως μετά από το κλείσιμο του σχολείου. Εκεί, το αγόρι συναντά τη φίλη του, τη Δανάη και από το πρώτο βράδυ καταλαβαίνουν πως αυτές οι διακοπές θα είναι ξεχωριστές, αφού βολτάροντας σε μια απομακρυσμένη προβλήτα κρυφακούνε, άθελά τους, δύο άντρες που μιλούν στα αγγλικά για τη μεταφορά μιας εικόνας στο σπίτι του «αφεντικού» κι αρχίζουν να αναρωτιούνται τι συμβαίνει.

Όταν το επόμενο πρωί μαθαίνουν για την κλοπή της εικόνας της Κοίμησης της Θεοτόκου που έχει μάλιστα φιλοτεχνηθεί από τον διάσημο Ελ Γκρέκο, τα παιδιά υποψιάζονται πως η συζήτηση που είχαν ακούσει το προηγούμενο βράδυ είναι το κλειδί για τη λύση της υπόθεσης του κλεμμένου κειμηλίου κι αναλαμβάνουν δράση.

Η επικίνδυνη αποστολή των παιδιών κρατάει σε εγρήγορση το ενδιαφέρον των αναγνωστών και η περιπέτεια διανθίζεται με ένα σωρό πληροφορίες για τον τόπο όπου εκτυλίσσεται η δράση, την πρωτεύουσα δηλαδή των Κυκλάδων.

Η Λένα Τερκεσίδου, διαιτολόγος-διατροφολόγος, και σ’ αυτό το βιβλίο της καταφέρνει να δώσει με τον ξεχωριστό της τρόπο συμβουλές διατροφής , βάζοντας τη γιαγιά του Οδυσσέα να ετοιμάζει παραδοσιακά γεμιστά, κουλουράκια με μέλι και κανέλα και φρουτομελόγαλα με μπανάνα, όπως η ίδια αποκαλεί το μιλκ σέικ που τόσο αρέσει στον εγγονό της.

Παιδιά, το βιβλίο είναι ιδανική παρέα για τις διακοπές σας και προτείνω να το διαβάσετε πίνοντας ένα δροσερό φρουτομελόγαλο, σαν του Οδυσσέα, για μπόλικη ενέργεια που θα σας χρειαστεί στα μπάνια και τα ατέλειωτα παιχνίδια του καλοκαιριο

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.