Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Ζήτω η περιέργεια! (Ο Θησαυρός των πειρατών)

Τίτλος: «Ο Θησαυρός των πειρατών»

Συγγραφέας: Άρης Τσικοντούρης

Εκδόσεις: Αρτέον

Το βιβλίο «Ο θησαυρός των πειρατών» ,όπως υπόσχεται και ο υπότιτλός του,αποτελεί ένα συναρπαστικό ταξίδι στη χρυσή εποχή των πειρατών στις θάλασσές μας. Συστήνεται θερμά στους μικρούς-αλλά και μεγαλύτερους -αναγνώστες που έχουν ειδικό ενδιαφέρον για τα πλοία και τον κόσμο των κουρσάρων. Το βιβλίο, χειρόγραφο ψυχής ενός απόμαχου κουρσάρου, μας μαθαίνει πως κάθε σκαρί είναι μοναδικό και κάθε θάλασσα έχει τα μυστικά της για να την αρμενίσεις.

Λειτουργεί σαν ένα συνοπτικό λεξικό των πειρατικών πλοίων. Αναφέρει αναλυτικά τα μέρη των σκαριών, τα είδη των πανιών, τον εξοπλισμό των κουρσάρικων πλοίων. Στις σελίδες του φιγουράρουν λογιών λογιών κουρσάρικα σκαριά: φρεγάτες, μπρίκια, σαϊτες, πίγκοι, φελούκες, κ.ά. Ανεμίζουν παντιέρες μπαρμπαρέζικες, μοσκόβικες, μαλτέζικες, αλλά και η ραγιάδικη παντιέρα, όπως κι εκείνη του Λάμπρου Κατσώνη.

Παρελαύνουν δε, όλοι οι ξακουσμένοι πειρατές και κουρσάροι των θαλασσών μας, Λ. Κατσώνης, Δ. Μουρσελάς , Μητρομάρας, Γκέκας κλπ. Μπορεί σ΄αυτό να βρει κανείς βασικές πληροφορίες για το πειρατικό τσούρμο, τα άρματα των πειρατών, τα λημέρια τους, την ενδυμασία, τη ζωή στο καράβι, τη ρότα των καραβιών με τα σημάδια του ουρανού, τα ναυτικά όργανα, τα λάφυρα.

Το βιβλίο κλείνει με ένα χρήσιμο γλωσσάρι. Στο τέλος, μάλιστα, επιφυλάσσει και μια έκπληξη στους μικρούς αναγνώστες, μια ευχάριστη δραστηριότητα όπου καλούνται να σπάσουν ένα κώδικα για να διαβάσουν το χάρτη που θα τους οδηγήσει στον πειρατικό θησαυρό.

Ο κόσμος των πειρατών ασκεί ιδιαίτερη γοητεία στα παιδιά, απόδειξη ότι κυκλοφορούν αρκετά βιβλία με παρόμοιο θέμα. Αυτό ξεχωρίζει για το εύρος των πληροφοριών, την καλαισθησία του, την αποφυγή εντυπωσιασμού, καθώς και για το γεγονός ότι είναι εστιασμένο στη χρυσή εποχή των κουρσάρων στις θάλασσές μας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.