Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Ζήτω η περιέργεια! (Ο Άτλαντας των Μύθων)

Τίτλος: « Ο Άτλαντας των Μύθων»

Συγγραφέας: Tσιάγκο τζε Μοράις

Εκδόσεις: Ψυχογιός

«O Aτλαντας των Μύθων» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός είναι μια συναρπαστική ξενάγηση στη μυθολογία δώδεκα πολιτισμών ξεδιπλώνοντας στις σελίδες του την κοσμοθεωρία των λαών που ανέπτυξαν αυτούς τους σπουδαίους πολιτισμούς.

Οι μικροί αναγνώστες έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τους μύθους των αρχαίων Ελλήνων, των Αζτέκων, των αυτόχθονων βορειοαμερικάνων, των Σλάβων, των Γιορούμπα, των Γιανομάμι , με τον αιγυπτιακό, ιαπωνικό, ινδουϊστικό, ιρλανδικό, σκανδιναβικό και πολυνησιακό πολιτισμό, μέσα από μύθους, θρύλους και λαϊκές δοξασίες για τη δημιουργία του κόσμου.

Από τις σελίδες του ξεπηδούν ήρωες ατρόμητοι, μα και πλάσματα φοβερά και τρομερά, τέρατα της αρχαίας ελληνικής μυθολογίας κι άλλα πολλά κι αλλόκοτα, όπως το αγόρι –βάζο, το ερπετό με τα 8 κεφάλια, λυκάνθρωποι, πνεύματα της νύχτας, άβαταρ. Το βιβλίο αυτό τα έχει όλα: ατρόμητες πολεμίστριες που ιππεύουν τίγρεις, γιορτές βατράχων, χωμάτινους λοφίσκους νεράιδων, βασίλισσες και κούκλες μαγικές, τοτέμ, πλοία φαραωνικά, πυραμίδες, μούμιες, γιγάντια κοτόπουλα.

Και μήπως λείπουν οι θεοί; oι δώδεκα θεοί του Ολύμπου, ο Ρα και ο Όσιρις, οι αιγυπτιακές θεότητες, η θεά Κάλι με τα πολλά χέρια , ο Κρίσνα και ο Βράχνα, ινδουϊστικές θεότητες, είναι παρόντες σ΄αυτό το πολύ ενδιαφέρον και χορταστικό βιβλίο, κιβωτό της παγκόσμιας λαϊκής παράδοσης.

Κι από ιστορίες, όρεξη να έχει κανείς : αρχαιοελληνικοί μύθοι, ιρλανδικοί θρύλοι, ιστορίες της ινδιάνικης φυλής των Σιου, αλλά και των Εσκιμώων Ινουίτ.

Χάνεται κανείς στις σελίδες του, απολαμβάνει υπέροχα παραμύθια, αντιλαμβάνεται τις αντιλήψεις των λαών για τη θρησκεία, τα φυσικά φαινόμενα, την ιστορία μέσα από συναρπαστικές αφηγήσεις, μέρος της παράδοσης διαφόρων λαών σε μια πρώτη τους προσπάθεια να εξηγήσουν την ανθρώπινη ύπαρξη και το μεγαλείο του κόσμου γύρω μας.

Με εύληπτα και χιουμοριστικά κείμενα τα παιδιά εμπλουτίζουν τις γνώσεις τους και γνωρίζοντας τους διάφορους πολιτισμούς, διαπιστώνουν την ποικιλομορφία τους, ανακαλύπτουν τις ομοιότητες μεταξύ των, αναγνωρίζουν και μαθαίνουν να σέβονται τις διαφορές τους.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.