Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Ζήτω η περιέργεια! (Οι Πράκτορες του Πλανήτη - Τα Τέρατα των Ωκεανών)

Τίτλος : «Τα Τέρατα των Ωκεανών».

Σειρά: «Οι Πράκτορες του Πλανήτη»

Συγγραφέας: Ελένη Ανδρεάδη

Εικονογράφηση: Στέφανος Κολτσιδόπουλος

Εκδόσεις: Μεταίχμιο

Η Περιβαλλοντοπόλ στέλνει τέσσερις από τους πράκτορές της να σώσουν τον πλανήτη που κινδυνεύει από τον παντοδύναμο κακούργο Ιβάν Φον Βαμπάουερ. Μια ομάδα αποτελούμενη από την ιδιοφυή Ανίτα από το Μπαγκλαντές, τον πάντα κουλ Μπεν από την Αμερική, την καλομίλητη γαλλίδα Μαρί-Λουίζ και τον Έλληνα, με καταγωγή από την Τήνο, Ιάσονα, έρχεται να ζητήσει τη βοήθεια του μικρού αναγνώστη που έχει στα χέρια του το βιβλίο υπό την προϋπόθεση ότι έχει την τόλμη να το ανοίξει και να συμμετάσχει σε μια περιπέτεια. Αποστολή τους είναι να αποτρέψουν εντός 48 ωρών τον αρχικακούργο και τους εξίσου κακούς βοηθούς του από την καταστροφή των ωκεανών.

Με τη βοήθεια ενός αποκωδικοποιητή ονείρων και της ελληνικής μυθολογίας η ομάδα αποκαλύπτει γρήγορα το σχέδιο του κακούργου που θέλει να κυριαρχήσει στις θάλασσες σαν τον αρχαίο θεό, τον Ποσειδώνα και φτάνει εύκολα στο υποβρύχιο ορμητήριό του, κάπου κοντά στην Εύβοια. Ο εχθρός του πλανήτη αντιλαμβάνεται άμεσα την παρουσία των πρακτόρων στο Κάστρο της Καταστροφής και σημαίνει συναγερμό.

Θα καταφέρουν οι πράκτορες της Περιβαλλοντοπόλ κι ο βοηθός τους, ο τολμηρός μικρός αναγνώστης να ξεφύγουν από τον Βαμπάουερ και τους συνεργούς του, τα βαμπιράκια και τα νεροβαμπιράκια; Θα μπορέσουν τελικά να χαλάσουν τα σχέδια των τεράτων των ωκεανών και να σώσουν τον πλανήτη που απειλείται;

Αυτά και άλλα πολλά περιπετειώδη συμβαίνουν στη ευφάνταστη και χιουμοριστική ιστορία «Τα Τέρατα των Ωκεανών», ένα από τα βιβλία γνώσεων που αποτελούν τη σειρά Πράκτορες του Πλανήτη και υπογράφει η Ελένη Ανδρεάδη με στόχο τη βιωματική εκπαίδευση των παιδιών ώστε να εξελιχθούν σε πολίτες που αναλαμβάνουν δράση για ένα ποιοτικό συλλογικό μέλλον.

Το πνεύμα που διατρέχει το κείμενο υποστηρίζεται εύστοχα και λειτουργικά από την ευρηματική γραφιστική σύλληψη (Ουρ. Λυμπεροπούλου) και εικονογράφηση (Στέφανος Κολτσιδόπουλος).

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.