Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Ζήτω η Περιέργεια!!! (Οι Ολυμπιακοί αγώνες)

Οι Ολυμπιακοί αγώνες, αρχαίοι και σύγχρονοι, αποτελούσαν και αποτελούν το κορυφαίο αθλητικό και πολιτισμικό γεγονός. Εδώ και δεκαετίες στο σύγχρονο κόσμο έχουν καθιερωθεί ως η μεγαλύτερη αθλητική γιορτή με παγκόσμια εμβέλεια.

Οι Ολυμπιακοί αγώνες είναι και ο τίτλος του βιβλίου του Φίλιππου Μανδηλαρά που κυκλοφορεί (από τον Ιανουάριο του 2016) από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος.

 

 

Οι Ολυμπιακοί αγώνες

Συγγραφέας: Φίλιππος Μανδηλαράς

Εικονογράφηση: Ναταλία Καπατσούλια

Εκδόσεις: Παπαδόπουλος, 2016

 

Κάθε τέσσερα χρόνια σε μια διαφορετική κάθε φορά πόλη του κόσμου η ελληνική σημαία είναι αυτή που εισέρχεται πρώτη στο Στάδιο για να αρχίσουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Και είναι χιλιάδες οι αθλητές από κάθε γωνιά του πλανήτη, από τη Βολιβία μέχρι την Ιαπωνία και τα νησιά του Ειρηνικού κι από την Ισλανδία και την Ρωσία μέχρι τη Νότια Αφρική, που έρχονται στο στάδιο αυτό για να αγωνιστούν και να λάβουν μέρος στη μεγάλη γιορτή.

Γι’ αυτή τη γιορτή και τη γέννησή της στην Αρχαία Ολυμπία μας μιλάει στο βιβλίο του «Οι Ολυμπιακοί Αγώνες» ο Φίλιππος Μανδηλαράς.

Κι ο τρόπος που χρησιμοποιεί είναι γνωστός πια στα παιδιά.

Με στίχους που ομοιοκαταληκτούν και αφήγηση ευχάριστη, λιτή και κατανοητή ο συγγραφέας παρουσιάζει τις διαφορετικές εκδοχές για τη γέννηση των Ολυμπιακών Αγώνων. Από τους αγώνες που οργάνωσε ο Ηρακλής στην κοιλάδα του Αλφειού με όλους του Θεούς για να τιμήσει τον πατέρα του το Δία, τους αγώνες του Ιδαίου Ηρακλή που έκανε παρέα στον Δία όταν ήταν μικρός, του Πέλοπα τους αγώνες και του Ίφιτου, μέχρι τους πρώτους καταγεγραμμένους Ολυμπιακούς Αγώνες το 776 π.χ. Από τον πρώτο επίσημο Ολυμπιονίκη, τον Κόροιβο, μέχρι και την αναβίωση των πρώτων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων το 1896 από τον Ζαν Πιερ ντε Κουμπερντέν.

Και ο Μανδηλαράς με τρόπο απλό τους μικρούς φίλους του επιχειρεί να αγκαλιάσει, φίλους του βιβλίου να τους κάνει και νοερά στο στάδιο το αρχαίο μα και το σύγχρονο να οδηγήσει. Για να πατήσουν στα χνάρια της πρώτης ιστορικής γνώσης, να αγαπήσουν την αξία της και μ’ αυτή να πορευτούν στα πιο ψηλά και στα πιο μεγάλα, στα μονοπάτια της ζωής.

Από κοντά η Ναταλία Καπατσούλια, η εικονογράφος όλων των βιβλίων της σειράς, δημιουργεί με τις πινελιές της ένα ευφάνταστο σύνολο που προεκτείνει το κείμενο και το απογειώνει.

Το βιβλίο «Οι Ολυμπιακοί αγώνες» περιλαμβάνεται στη σειρά «Η πρώτη μου Ιστορία» και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.