Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Εδώ νηπιαγωγείο! (Θέλω να πετάξω)

Τίτλος: Θέλω να πετάξω

Συγγραφέας: Bonnie Grubman

Εικονογράφηση: Carolien Westermann

Εκδοτικός οίκος: Διόπτρα

Σ' ένα δάσος ένας λαγός παρατηρεί ένα σπουργιτάκι που πετά στον ουρανό. Ενθουσιάζεται κι εκδηλώνει την επιθυμία να πετάξει και ο ίδιος. Θέλει να φτάσει στο ηλιοβασίλεμα. Το σπουργιτάκι αναλαμβάνει να τον βοηθήσει. Ο λαγός κουνά με δύναμη τα χέρια του, αλλά τίποτα. Κάνει γυμναστική για να δυναμώσουν τα χέρια του, αλλά μάταια! Στη συνέχεια το σπουργιτάκι μαζεύει υλικά για να του φτιάξει ένα ζευγάρι φτερά. Στο κενό, όμως, πέφτει και αυτή η προσπάθεια. Τελικά ο λαγός βρίσκει τρόπο για να πετύχει το στόχο του: ξαπλώνει στην ήρεμη, καταπράσινη φύση και βυθίζεται στο ηλιοβασίλεμα.

Μια διασκεδαστική ιστορία που απευθύνεται σε αναγνώστες προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας και τους εμπνέει να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους πέρα από τα όριά τους. Στην ηλικία αυτή μπαίνουν τα θεμέλια για τη διάπλαση του χαρακτήρα του ατόμου. Είναι πολύ σημαντικό, λοιπόν, να μάθουν τα μικρά παιδιά ότι όταν θέτουν ένα στόχο χρειάζεται πολλές φορές να ξεπεράσουν τον εαυτό τους για να τον πετύχουν. Χρειάζεται υπομονή, δύναμη, εφευρετικότητα κι επιμονή. Ο μικρός λαγός της ιστορίας μας δοκίμασε τα πάντα προκειμένου να πετάξει.

Πρέπει, όμως, να είναι και ρεαλιστές. Κάποια πράγματα είναι φύσει αδύνατα, επομένως δεν πρέπει να απογοητεύονται και να χάνουν την πίστη στον εαυτό τους. Ο μικρός λαγός έκανε τα πάντα για να πετάξει, στο τέλος, όμως παραδέχτηκε ότι μόνο τα πουλιά πετούν. Βρήκε, λοιπόν, έναν άλλο τρόπο για να απολαύσει το ηλιοβασίλεμα. Έτσι και τα μικρά παιδιά είναι καλό να προσαρμόζονται εύκολα στα νέα δεδομένα και να διατηρούν την πίστη τους στις δυνάμεις τους.

Το βιβλίο πραγματεύεται, επίσης, την αξία της φιλίας. Όταν έχεις καλούς φίλους, που νοιάζονται πραγματικά για σένα, μπορείς πιο εύκολα να ξεπερνάς τα εμπόδια και να βρίσκεις τη δύναμη να συνεχίζεις. Η ζωή αποκτά άλλο νόημα, αφού μέσα από τις φιλίες μας μαθαίνουμε καλύτερα τον εαυτό μας, ερευνάμε τα όριά μας και γινόμαστε καλύτεροι άνθρωποι.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.