Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Μαγικές βιβλιοπεριπλανήσεις (το σύνναιφο που κατάπινε τα ΝΑΙ)

 

Τίτλος: το σύνναιφο που κατάπινε τα ΝΑΙ

Συγγραφέας: Σοφία Δάρτζαλη

Εικονογράφηση: Ρένια Μεταλληνιού

Εκδόσεις: διόπτρα

Ηλικία: 4+

Η Χλόη ξύπνησε με νεύρα. Ο καιρός έξω είναι συννεφιασμένος και θα χάσει τη βόλτα της στο πάρκο. Δεν έχει όρεξη για τίποτα…ούτε να παίξει, ούτε να φάει, ούτε να πλύνει τα δόντια της, μα ούτε να αγκαλιάσει τον μπαμπά της. Συνεχώς, με ένα ΟΧΙ στο στόμα. Ψάχνουν να βρουν την αιτία που η Χλόη συμπεριφέρεται με αυτό τον τρόπο. Η ίδια ξέρει . ένα γκρίζο σύννεφο έχει εισβάλλει στο δωμάτιο της και με ένα μαγικό τρόπο ρουφάει όλα της τα ΝΑΙ κι αυτό κάθε φορά όλο και περισσότερο φούσκωνε.

Πώς θα καταφέρει η Χλόη και ο μπαμπάς της να διώξουν το ενοχλητικό σύννεφο; Πώς θα ξανάρθει η λιακάδα στο πρόσωπό της Χλόης αλλά και όλων;

Πόσοι από εμάς έχουμε ξυπνήσει το πρωί χωρίς καμία διάθεση και όρεξη για τίποτα; Πόσες φορές έχουμε έρθει αντιμέτωποι με το πείσμα, την γκρίνια και την άρνηση των παιδιών μας για τα πάντα; Πόσες φορές μας έχουν φέρει γονείς και εκπαιδευτικούς σε αδιέξοδη κατάσταση;

Η Σοφία Δάρτζαλη κάνει μία υπέροχη σύνδεση του θυμού με ένα σύννεφο που ρουφάει όλα τα ναι. Το σύννεφο φουσκώνει, όσο φουσκώνει και ο θυμός μέσα μας. Ξεφουσκώνει, ώσπου έρχεται κάποιος και μας φτιάχνει τη διάθεση. Έτσι, με ένα μαγικό τρόπο ξεφουσκώνει και η λιακάδα επιστρέφει στο πρόσωπο μας.

Ένα χρήσιμο εγχειρίδιο για τη διαχείριση των συναισθημάτων μας και κυρίως του θυμού. Το βιβλίο δίνει μία υπέροχη λύση πως όταν θυμώνουμε, αρκεί να γελάσουμε όσο πιο δυνατά μπορούμε και τότε τα μαύρα σύννεφα θα τρομάξουν τόσο και θα φύγουν μακριά.

Η ζωή μας έχει το άσπρο, το μαύρο και το πολύχρωμο. Από εμάς εξαρτάται ποιο ή ποια χρώματα θέλουμε να έχει. Σίγουρα όλες οι μέρες δεν είναι ίδιες αλλά μπορούμε σίγουρα να τις διαχειριστούμε με ψυχραιμία.

Οφείλουμε να μάθουμε στα παιδιά πως πάντα στη ζωή μας υπάρχουν σύννεφα που την μαυρίζουν αλλά πάντα ένα χαμόγελο είναι η λύση για τα ΠΑΝΤΑ.

Η εικονογράφηση αποτυπώνει την ένταση των συναισθημάτων της ηρωίδας μας και το αδιέξοδο στο βλέμμα των γονιών της. Ζωντανά και ζωηρά χρώματα όπως αυτά που πρέπει να είναι βαμμένη η ζωή μας όλη…

Ένα βιβλίο που δεν πρέπει να λείπει από τη βιβλιοθήκη του σπιτιού και του σχολείου.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.