Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Μαγικές βιβλιοπεριπλανήσεις (Τζέην Έυρ)

 

Τίτλος βιβλίου: Τζέην Έυρ

Κείμενο: MELISSA MEDINA &FREDRIK COLTING

Συγγραφέας: Σάρλοτ Μπρόντε

Εικονογράφηση: MADALINA ANDRONIC

Εκδόσεις: ΦΟΥΡΦΟΥΡΙ

Ηλικία: 8 άνω

Η Τζένη Ευρ είναι ένα 10χρονο ορφανό κορίτσι που έχασε τους γονείς της. Την ανατροφή της, την είχε αναλάβει ο θείος κι όταν πέθανε κι αυτός την εμπιστεύτηκε με τη σειρά του στη γυναίκα του. Όμως, το νεαρό κορίτσι υπέστη πολλά βάσανα μαζί της καθώς όλοι την απεχθάνονταν.

Η θεία της την έστειλε στο ορφανοτροφείο Λόγουντ. Η Τζέην σιγά σιγά προσαρμόστηκε στο νέο της περιβάλλον, απέκτησε την πρώτη της φίλη. Περνώντας τα χρόνια, έγινε δασκάλα στο ίδρυμα. Αργότερα, η ίδια αναζήτησε μια καλύτερη τύχη. Ανέλαβε την ανατροφή μιας 10χρονης κοπέλας. Τρεις μέρες μετά, γνώρισε τον ιδιοκτήτη του σπιτιού στο οποίο εργαζόταν, τον κύριο Ρότσεστερ. Η συνάντηση αυτή ήταν καταλυτική καθώς αναπτύχθηκε ένας αμοιβαίος έρωτας. Ό κύριο Ρότσεστερ και η Τζέη θα καταφέρουν να ξεπεράσουν τις δυσκολίες; Θα καταφέρουν να είναι μαζί στο τέλος;

Είναι η η “ αυτοβιογραφία” μιας ορφανής κοπέλας που αφηγείται την πορεία της ωρίμανσης της και τον αγώνα της να ζήσει μια ζωή πιο πλούσια. Όταν βρίσκει τον έρωτα, θεωρεί πως τα βάσανα της έχουν τελειώσει. Αντίθετα, τότε μόλις είχαν αρχίσει. Συνεπώς, παρακολουθούμε όλα τα ηθικά και ψυχολογικά ζητήματα που την απασχολούν Αλλά και που συμβάλλουν στη διαμόρφωση της προσωπικότητας της.

Το μυθιστόρημα φέρει πολλά χαρακτηριστικά του ρομαντικού-γοτθικό μυθιστορήματος. Μερικά από αυτά είναι ο απλός τρόπος ζωής, βίαιες εκρήξεις συναισθημάτων, συναισθήματα μελαγχολίας, πειθαρχίας, συγκινήσεις και η σύγκρουση του καλού και του κακού.

Ένα πυκνογραμμένο μυθιστόρημα με έντονο και συγκινητικό μυθιστόρημα. Ό λόγος έρχεται και δένει εκπληκτικά με την εικονογράφηση. Με υπέροχα, ζεστά χρώματα και εικόνες με λεπτομέρειες. Η εικονογράφος μας ταξιδεύει σε μια άλλη εποχή, σ' έναν άλλο πολιτισμό και κουλτούρα. Αξίζει να διαβαστεί από τους μικρούς αναγνώστες και να έρθουν σε επαφή με τα ρομαντικά γοτθικό μυθιστορήματα Αλλά και με τους συγγραφείς που έχουν διαμορφώσει τον πολιτισμό μας.

Στο τέλος του βιβλίου υπάρχει γλωσσάρι και παιχνίδια ερωτήσεων που θα βοηθήσουν στη βαθύτερη κατανόηση του βιβλίου.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.