Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Μαγικές βιβλιοπεριπλανήσεις (Τα χαμένα χρώματα του ουράνιου τόξου)

Τίτλος βιβλίου: Τα χαμένα χρώματα του ουράνιου τόξου

Συγγραφέας: Δελίνα Βασιλειάδη

Εικονογράφηση: Βικτώρια Καπλάνη

Εκδόσεις: Μιχάλη Σιδέρη

Ηλικία: 4+

 

Μια μικρή βόλτα στο δάσος, θα καταλήξει για τη μικρή Λίλη μια διασκεδαστική περιπέτεια. Ένα μικρό ουράνιο τόξο, κρυμμένο πίσω από κάτι φύλλα και κλαδιά, έκλαιγε με λυγμούς. Αυτό το ουράνιο τόξο ήταν λίγο διαφορετικό… του έλειπαν όλα τα χρώματα. Ζήτησε από το κοριτσάκι να το βοηθήσει να βρει και πάλι τα χρώματά του. Τη λύση στο πρόβλημά τους, την έδωσε η σοφή κουκουβάγια, λέγοντας τους να μαζέψουν για κάθε χρώμα του ουράνιου τόξου ένα λουλούδι αντίστοιχου χρώματος. Θα καταφέρει η Λίλη να βρει 7 λουλούδια, όπως τα 7 χρώματα του ουράνιου τόξου; Το ουράνιο τόξο θα ξαναγίνει πολύχρωμο και ευτυχισμένο; Πόσο σημαντικό να υπάρχουν στη ζωή μας φίλοι αληθινοί, να μας υποστηρίζουν και να μας βοηθούν στις δυσκολίες;

Η Δελίνα Καπλάνι με μαεστρία ενεργοποιεί όλες μας τις αισθήσεις, ώστε να γνωρίσουμε τα χρώματα, να μάθουμε, να μυρίσουμε, να αγγίξουμε λουλούδια και φυτά.

Ένα εκπληκτικό βιβλίο για παιδιά προσχολικής και πρώτης ηλικίας. Ένα άκρως εκπαιδευτικό βιβλίο που φέρνει τα παιδιά σε επαφή με τη φύση και το φυσικό περιβάλλον. Επίσης, γίνεται ο συνδυασμός των λουλουδιών με τα εφτά βασικά χρώματα, όπου σ αυτή την ηλικία τα παιδιά πρέπει να γνωρίζουν.

Όμως, το κυριότερο είναι τα μηνύματα και οι αξίες που επιτυγχάνει η ταλαντούχα συγγραφέας να περάσει. Ύψιστη αρετή ενός ανθρώπου είναι η καλοσύνη και η συμπόνια απέναντι στον συνάνθρωπο. Η παρουσία καλών φίλων στη ζωή μας και κυρίως στις δυσκολίες μας είναι που τη γεμίζουν φως και χρώματα…φωτεινά σαν τα χρώματα του ουράνιου τόξου.

Το υπέροχο αυτό βιβλίο συνοδεύεται με τις υπέροχες εικόνες της Βικτώριας Καπλάνης. Οι έγχρωμες εικόνες και το πολύχρωμο εξώφυλλο έρχονται να δέσουν με το κείμενο που συμβάλλουν στην πλήρη αφύπνιση των αισθήσεων μας.

Στο τέλος του βιβλίου υπάρχουν απίθανα παιχνίδια. Αν και από μόνο του το βιβλίο δίνει τη δυνατότητα για περαιτέρω επεξεργασία. Ένα είναι σίγουρο. Οι μικροί αναγνώστες θα το λατρέ

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.