Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Μαγικές βιβλιοπεριπλανήσεις (Ο μικρός Κοπέρνικος και ο πόλεμος των Άσπρων)

Τίτλος βιβλίου: Ο μικρός Κοπέρνικος και ο πόλεμος των Άσπρων

Συγγραφέας: Άγγελος Αγγέλου- Έμη Σίνη

Εικονογράφηση: Λίλα Καλογέρη

Εκδόσεις: Παπαδόπουλος

Ηλικία: 7 Άνω

Ο θείος του μικρού Κοπέρνικου είναι αθεράπευτα αναποφάσιστος . Αντιμετωπίζει ένα μεγάλο δίλημμα το οποίο είναι με τι χρώμα θα βάψει το σπίτι του. Γι’ αυτό αναλαμβάνει δράση ο Κοπέρνικος και η παρέα του , ο Μιχαήλ, η Δάφνη και ο Φοίβος.

Όμως, η παρέα έρχεται συχνά αντιμέτωποι με τη συμμορία των Πιλάφηδων , δηλαδή τον ψηλό Προκόπη, τον αρχηγό με τη βροντερή φωνή Πελοπία, την Πουλψερία και τον κοκαλιάρη Πόπη. Κάθε συνάντηση τους καταλήγει σε μια σύγκρουση με λόγια βαριά και βρισιές.

Η συμμορία των Πιλαφήδων με έναν ανεξήγητο τρόπο βρίσκεται στο σπίτι του θείου Παύλου. Δεν άργησε πολύ να καταλήξει σε μάχη...χρωμάτων. Οι τοίχοι είναι οι μάρτυρες ενός σκληρού χρωματο-πόλεμου. Τελικά, οι τοίχοι του σπιτιού, τι χρώμα θα έχουν; Ο θείος Παύλος θα είναι ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα;

Το συγγραφικό δίδυμο Αγγέλου και Σίνη γνωστοί για τα θεατρικά τους έργα συναντιούνται και στη λογοτεχνία με μεγάλη επιτυχία. Υπογράφουν μια νέα σειρά βιβλίων με τις περιπέτειες του μικρού Κοπέρνικου.

Ένα βιβλίο ζωντανό, με σπινθηροβόλο κείμενο, γεμάτο χρώματα και εικόνες. Η εικονογράφηση της Λίλα Καλογερή αποτυπώνει μοναδικά το κείμενο με πολύχρωμες εικόνες.

Η ανάγνωση του κειμένου είναι ευχάριστη και διαβάζεται απνευστί. Σίγουρα οι μικροί αναγνώστες θα το διαβάσουν περισσότερες από μία φορές. Έντονα στοιχεία θεατρικότητας, χιούμορ, εναλλαγής σκηνών αλλά και ανατροπών κρατούν τον αναγνώστη σε εγρήγορση και τον εκπλήσσουν ευχάριστα μέχρι το τέλος.

Στο βιβλίο παρουσιάζεται ένα συχνό φαινόμενο της καθημερινότητας των παιδιών. Συμμορίες παιδιών προσπαθούν να επιβληθούν με τη βία σε αδύναμα παιδιά, σε παιδιά με ιδιαίτερες ευαισθησίες και “ ήρεμους” χαρακτήρες.

Τέλος, μην ξεχνάμε πως η ζωή μας έχει το χρώμα που εμείς της δίνουμε και κυρίως να της δίνουμε αυτά που μας κάνουν χαρούμενους και ευτυχισμένους.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.