Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Μαγικές βιβλιοπεριπλανήσεις (Οι Καλοσυνόγατες και ο Κακοπόντικας)

Τίτλος: Οι Καλοσυνόγατες και ο Κακοπόντικας

Συγγραφέας: Γιολάντα Τσορώνη- Γεωργιάδη

Εικονογράφηση : Γιάννης Σκουλούδης

Εκδόσεις: Σαββάλας

Ηλικία: 4 άνω

Οι Καλοσυνόγατες είναι πέντε γατούλες που κάποτε ένας παππούς τις βρήκε στα σκουπίδια και τις έσωσε. Γι’ αυτό και έβαλαν σκοπό στη ζωή τους να κάνουν πάντα το καλό. Έχουν ιδρύσει το Υπουργείο Καλοσύνης, σκορπίζοντας χαρά στην πόλη τους. Οι γατούλες είναι η Γλυκομίλητη, ο Αγαπογατούλης, η Βοηθοψιψίνα, η Ωραιοδωρίτσα και ο Μαστρογατάκης. Οι πέντε αυτές γατούλες μυρίζονται την ανάγκη του άλλου και τρέχουν να βοηθήσουν. Η καθεμία με το δικό της μοναδικό τρόπο. Χάρη σ’ αυτές τις πέντε όλοι ζουν χαρούμενοι στην Καλοσυνούπολη. Μια μέρα όμως, ο Κακοπόντικας και η παρέα του μπήκαν στην Καλοσυνούπολη, θέλοντας να την καταστρέψουν. Γι’ αυτό αποφάσισαν να μπουν στο Υπουργείο Καλοσύνης. Αλλά ξέρουν πως οι πέντε γατούλες είναι πολύ θαρραλέες και δε θα είναι εύκολος ο αγώνας. Θα προσπαθήσουν να τις νικήσουν με δόλιο τρόπο. Όμως, θα τα καταφέρουν; Τι θα συμβεί ένα βήμα πριν μπουν στο Υπουργείου; Η κακία έχει τόση δύναμη που μπορεί να καταστρέψει την αγάπη; Το καλό πάντα νικάει; Η αγάπη είναι το φάρμακο για όλες τις αρρώστιες;

Η Γιολάντα Τσορώνη- Γεωργιάδη μέσα από το παραμύθι στοχεύει να καλλιεργήσει την αξία της κοινωνικής νοημοσύνης, η οποία πρέπει να καλλιεργείται από μικρή ηλικία. Ειδικά στην εποχή που ζούμε, όπου οι εκδηλώσεις θυμού και εκφοβισμού καθημερινά αυξάνονται. Ίσως, οι εκδηλώσεις αγάπης και προσφοράς είναι το αντίδοτο.

Η καλλιέργεια της κοινωνικής νοημοσύνης είναι εύκολο να ξεκινήσει από μικρή ηλικία καθώς η καρδιά και η ψυχή των μικρών παιδιών είναι ακατέργαστη σαν χρυσάφι. Η καρδιά τους ξεχειλίζει από αγάπη και καλοσύνη. Όταν ιδιαίτερα καλλιεργήσουμε σ αυτά την έννοια της αλληλεγγύη και της έμπρακτης αγάπης, τα αποτελέσματα θα είναι θαυμαστά, δημιουργώντας έναν κόσμο ευτυχισμένο. Τα παιδιά είναι η ελπίδα μας για το μέλλον.

Το πρώτο βιβλίο της σειράς που στοχεύουν στην ανάδειξη, στην προαγωγή και στην καλλιέργεια της καλοσύνης των παιδιών. Το κείμενο είναι απλό, σύντομο, κατανοητό και γεμάτο συναισθήματα αγάπης, αγωνίας, θυμού, για να κερδίσει η αγάπη, και χαράς.

Η εικονογράφηση από το εξώφυλλο έως και το οπισθόφυλλο είναι με ζωντανά και ζωηρά χρώματα. Οι εικόνες συνοδεύουν επάξια το κείμενο αποτυπώνοντας τα συναισθήματα στις εκφράσεις των ηρώων του βιβλίου.

Στο τέλος του βιβλίου δίνονται συμβουλές για την παιδαγωγική αξιοποίηση του βιβλίου από τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς. Η ανάπτυξη της κοινωνικής νοημοσύνης πρέπει να τεθεί ως προτεραιότητα από όλους μας. Αναμένουμε τα υπόλοιπα βιβλία της σειράς που σίγουρα θα μας μαγέψουν.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.