Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Μαγικές βιβλιοπεριπλανήσεις (Μικρό πάθημα, μεγάλο μάθημα)

Τίτλος Βιβλίου: Μικρό πάθημα, μεγάλο μάθημα

Συγγραφέας: Jennifer Moor - Mallinos

Μετάφραση: Ράνια Μπουμπούρη

Εικονογράφηση: Γκουστάβου Μαζάλι

Εκδόσεις: Μίνωας

Η πρωταγωνίστρια της ιστορίας είναι ένα μικρό κορίτσι, το οποίο βρίσκει το διαδίκτυο καταπληκτικό όπως όλα τα παιδιά. Όμως, οι γονείς της της έχουν βάλει κανόνες ως προς τη χρήση του υπολογιστή. Ένας από τους κανόνες είναι να μην μιλά με έναν άγνωστο στο ίντερνετ. Αλλά η ίδια δεν μπορεί να καταλάβει γιατί είναι τόσο κακό, αφού βρίσκεται πίσω από την ασφάλεια του υπολογιστή και του δωματίου της. Σύντομα παρακούει τους κανόνες αυτούς και ξεκινάει συνομιλία με έναν άγνωστο. Σιγά σιγά αρχίζει να του εμπιστεύεται διάφορα προσωπικά στοιχεία της. Μια μέρα, όμως, την ώρα που παίζει ποδόσφαιρο στο σχολείο, ακούει κάποιον άντρα να φωνάζει με το χαϊδευτικό της όνομα από τις κερκίδες. Αμέσως κατάλαβε πως κάτι δεν πάει καλά. Άρχιζε φόβος να την κατακλύζει για την ασφάλεια της. Συνειδητοποιεί πως δεν συνομιλούσε με ένα παιδί Αλλά με έναν μεγάλο. Τι θα συμβεί; Θα πάρει η πρωταγωνίστρια μας το μάθημά της;

Η τεχνολογία έχει πλέον κυρίαρχη θέση στις ζωές όλων μας, μικρών και μεγάλων. Όμως, μερικές φορές η υπερβολική χρήση και η άγνοια κινδύνου που κρύβεται πίσω από αυτή μπορεί να είναι επιζήμια για τη σωματική μας ακεραιότητα και ψυχολογική μας υπόσταση. Ειδικά για τα μικρά παιδιά που δεν έχουν την αίσθηση του κινδύνου.

Ένα υπέροχο βιβλίο που αποτελεί χρήσιμο οδηγό για γονείς, εκπαιδευτικούς και παιδιά. Αναφέρεται στην επιτακτική ανάγκη να ενημερώνουμε τακτικά τα παιδιά για τους κινδύνους που διατρέχουν με την απερίσκεπτη χρήση του διαδικτύου. Γι’ αυτό οφείλουμε να ορίσουμε από κοινού κανόνες που θα είναι απαραβίαστοι.

Στο τέλος του βιβλίου, παρέχεται ένας οδηγός για γονείς που τους ενημερώνει πως πρέπει να προφυλάξουν τα παιδιά τους. Επίσης, δίνονται βασικές οδηγίες στα παιδιά για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου. Οι κανόνες καλό θα ήταν να υπενθυμίζοντας συνεχώς και στην ανάγκη να υπάρχουν γραμμένοι σε σημείο δίπλα στον υπολογιστή.

Η εικονογράφηση είναι φανταστική με ζωντανά και ζωηρά χρώματα, δίνοντας την αίσθηση πως βρισκόμαστε κι εμείς παρόντες στη ζωή της πρωταγωνίστριας.

Ένα βιβλίο που δεν πρέπει μα λείπει από τις βιβλιοθήκες μας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.