Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Μαγικές βιβλιοπεριπλανήσεις (Η Στρίγκλα που έγινε αρνάκι)

Τίτλος βιβλίου : Η Στρίγκλα που έγινε αρνάκι

Διασκευή: Λίνα Σωτηροπούλου

Εικονογράφηση: Σάντα Ελευθερίου

Εκδόσεις: Μεταίχμιο

Ηλικία: 4 άνω

Όλα ξεκινούν από μία φάρσα! Μια μερα μπαίνει στην ταβέρνα ένας λόρδος και αντίκρισε τον Λέρα, ο οποίος ήταν λιπόθυμος από το μεθύσι. Σκέφτηκε ο Λόρδος να στήσει μια κωμωδία για χάρη του με τίτλο: “ Η Στρίγκλα που έγινε αρνάκι”, ώστε να τον διασκεδάσει και να τον απομακρύνει από τη μελαγχολία του.

Η ιστορία της κωμωδίας έλεγε για έναν βασιλιά που είχε δύο κόρες για παντρειά. Η μία του κόρη, η Κατερίνα ήταν κακιά ενώ η άλλη πιο όμορφη και τρισχαριτωμένη. Εκείνος ήθελε να παντρέψει πρώτα την Κατερίνα αλλά δεν μπορούσε να βρει γαμπρό. Ώσπου μια μέρα ήρθε ένας βασιλιάς και ζήτησε το χέρι της. Εκείνος υποσχέθηκε και διαβεβαίωσε τον πατέρα της πως θα την ημερώσει. Άραγε θα τα καταφέρει ο βασιλιάς να ημερώσει τη στρίγκλα; Οι δοκιμασίες που θα την υποβάλλει θα είναι ικανές , ώστε η Στρίγκλα να γίνει αρνάκι;

Η νέα σειρά βιβλίων που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο “ Η πρώτη μου λογοτεχνία” έχει ως στόχο να φέρει τα παιδιά σε επαφή με σπουδαίους λογοτέχνες.

Με αφορμή τα 400 χρόνια από το θάνατο του Σαίξπηρ, οι εκδόσεις Μεταίχμιο σκέφτηκαν ένα πρωτότυπο τρόπο να τα γιορτάσουν, με το να ξαναγραφτούν τα έργα του από σπουδαίους σύγχρονους λογοτέχνες.

Η ιστορία του Πετρούκιου και της Κέιτ αποτελεί το ξαναγράψιμο ενός παλαιότερου έργου του Σαίξπηρ με παρόμοιο τίτλο “ Το ξημέρωμα μιας Στρίγκλας” . Οι βασικές διαφορές βρίσκονται στα ονόματα και στον τόπο που τοποθετείται και διαδραματίζεται η ιστορία.

Ο λόγος είναι ποιητικός, ζωντανός σαν να εξελίσσεται μπροστά μας ένα σύγχρονο μιούζικαλ με φανταχτερά κουστούμια. Η εικονογράφηση συμβάλλει με τα ολοζώντανα χρώματα και εικόνες. Όλα αυτά καθιστούν το βιβλίο προσιτό για παιδιά από 4 ετών και άνω.

Η νηπιαγωγός ή δασκάλα των πρώτων τάξεων του Δημοτικού θα μπορούσαν να το δραματοποιήσουν αναθέτοντας σε κάθε παιδί ένα ρόλο ή θα μπορούσε να παιχτεί σε κουκλοθέατρο.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.