Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Μαγικές βιβλιοπεριπλανήσεις (Η μηχανή που έφτιαχνε ιστορίες)

 

Τίτλος βιβλίου: Η μηχανή που έφτιαχνε ιστορίες

Συγγραφέας: Δέσποινα Ηρακλέους

Εικονογράφηση: Μαρία Μανουρά

Εκδόσεις: Ελληνοεκδοτική

Ηλικία: 10+

 

Ο πρωταγωνιστής του βιβλίου είναι ο Φίλιπ, που ζει στη Λα Κρουσαντερί. Όλα δείχνουν πως είναι μια συνηθισμένη μέρα στο σχολείο. Όμως, στη διάρκεια του μαθήματος Ιστορίας του Φρανσουάν Τρομάρας, καταφθάνουν πέντε περιπολικά στο σχολείο. Ό διευθυντής του σχολείου ειδοποιεί όλους τους μαθητές και καθηγητές να συγκεντρωθούν στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου. Εκεί τους ανακοινώνεται πως όλοι πρέπει να εγκαταλείψουν το σχολείο και χωρίς καμία καθυστέρηση να κατευθυνθούν στα σπίτια τους. Ό λόγος είναι ότι ο Τρόμος χτύπησε την πόλη τους και απειλεί να την ξαναχτυπήσει.

Ο Φίλιπ ήταν αναγκασμένος να μείνει μακριά από τον κολλητό του, χωρίς ίντερνετ, Facebook, Instagram, γι’αυτό αποφάσισε να εξερευνήσει τους χώρους του σπιτιού του. Ώσπου μια μέρα ανακαλύπτει στο υπόγειο μια παλιά εφεύρεση του παππού του. Μια μηχανή που με το πάτημα ενός κουμπιού φτιάχνει σύντομες ιστορίες. Μήπως αυτή είναι η λύση; Μήπως μια μηχανή θα διώξει τον Τρόμο;

Η Δέσποινα Ηρακλέους, δασκάλα στο επάγγελμα, γνωρίζοντας τα ενδιαφέροντα των παιδιών της νέας γενιάς γράφει ένα άκρως διασκεδαστικό βιβλίο. Ένα βιβλίο με μια πανέμορφη ιστορία που εμπεριέχει και περιπλέκει αρμονικά κι άλλες ιστορίες, δίνοντας έτσι ένα υπέροχο αποτέλεσμα.

Η συγγραφέας καταφέρνει να προκαλέσει γέλιο, προβληματισμό, περνώντας έτσι σπουδαία μηνύματα και αξίες για τη ζωή, όπως ότι ο φόβος τρέφει φόβο, ότι κανένας δε γεννιέται με μίσος στην καρδιά.

Η αφήγηση είναι περιγραφική, με ενδιαφέρουσα πλοκή, με γλωσσικά μπερδέματα και πανέξυπνες παραφράσεις γνωστών ονομάτων που οι μικροί αναγνώστες σίγουρα θα λατρέψουν.

Το ανάγνωσμα δίνει ερέθισμα στα παιδιά να δημιουργήσουν και τα ίδια μηχανή παραγωγής ιστοριών, να αποτελέσουν ένας από τους υπερεκατομμύριους χιλιάντα πολλά τα δεκατρείς και τριάντα τρεις συγγραφείς. Αξίζει να διαβαστεί από μικρούς και μεγάλους καθώς τονίζεται η αξία της λογοτεχνίας στη ζωή των μικρών παιδιών.

Το κείμενο συνοδεύεται από την ασπρόμαυρη εικονογράφηση της Μαρίας Μανουρά και το υπέροχο εξώφυλλο που αγκαλιάζει όλο το βιβλίο με επιτυχία.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.