Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Μαγικές βιβλιοπεριπλανήσεις (Η Εριέττα και το Βιβλίο Φαντασίας)

Τίτλος βιβλίου: Η Εριέττα και το Βιβλίο Φαντασίας

Συγγραφέας: Μαριάμ Πολυγένη

Εικονογράφηση: Μαριάννα Συμεωνίδη

Εκδόσεις: Σαϊτης παιδικά

Ηλικία: για όλες τις ηλικίες.

Η Εριέττα, η πρωταγωνίστρια του βιβλίου, θεωρούσε τα βιβλία βαρετά, αφού όλα κι όλα είχε διαβάσει 2 βιβλία. Όλοι την πίεζαν και της ανέφεραν πόσο σπουδαία είναι η επαφή με τα βιβλία, αλλά εκείνη προτιμούσε να περνάει τον χρόνο της παίζοντας . Όμως, όλα μία μέρα άλλαξαν. Η Εριέττα σε μία από τις επισκέψεις της στο χωριό της γιαγιάς συνάντησε έναν ενδιαφέρον φίλο, το βιβλίο της Φαντασίας. Το συγκεκριμένο βιβλίο όλες οι σελίδες του είναι κενές και για να γεμίσουν λέξεις, χρώματα και εικόνες αρκεί να βάλει κανείς τη φαντασία του και το ταξίδι της γνώσης ξεκινά. Βοηθός σ’ αυτό το ταξίδι θα ήταν ο σελιδοδείκτης που θα τις αποκάλυπτε τις γνώσεις του και τις εμπειρίες του. Το βιβλίο της Φαντασίας και ο σελιδοδείκτης θα καταφέρουν να κάνουν την Εριέττα να αγαπήσει τα βιβλία;

Ένα βιβλίο κατάλληλο για όλες τις ηλικίες , καθώς η συγγραφέας μέσα από το απλό λεξιλόγιο, τη γραμματική και τη σύνταξη καταφέρνει να μιλήσει στις καρδιές όλων ανεξαρτήτως ηλικίας. Ο στοχος του βιβλίου είναι να καλλιεργήσει τη φιλαναγνωσία και να τονίσει την αξία των βιβλίων ως μέσο για την κατάκτηση της γνώσης.

Μέσα από την ανάγνωση βιβλίων μπορούμε να αποκτήσουμε γνώσεις για την ιστορία, τη φυσική, τα μαθηματικά, τη γλώσσα και για τον κόσμο γενικότερα. Επίσης, μέσα από τις σελίδες των βιβλίων και τη φαντασία μας ταξιδεύουμε σε κόσμους μαγικούς, σε μέρη και τοπία που ίσως να μην έχουμε ποτέ την ευκαιρία να πάμε. Τα ωφέλη των βιβλίων είναι πολλά στις ζωές όλων μας, κάνοντας τον χρόνο μας να κυλάει όμορφα και ευχάριστα.

Επίσης, τονίζει πως τα βιβλία πρέπει να τα προσέχουμε κι όχι να τα κακομεταχειριζόμαστε σχίζοντάς τα γιατί για να αντέξουν στον χρόνο θέλουν φροντίδα και προσοχή.

Αξίζει να σημειωθεί πως μέρος των εσόδων από την πώληση του κάθε βιβλίου θα διατεθεί για τους σκοπούς της Αποστολής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.