Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Μαγικές βιβλιοπεριπλανήσεις (Η επιστροφή του Βασιλιά Γιγαντόκαρδου)

Τίτλος βιβλίου: Η επιστροφή του Βασιλιά Γιγαντόκαρδου

Συγγραφέας: Σοφία Γράμμωση- Σωπίκη

Εικονογράφηση: Λέλα Στρούτση

Εκδόσεις: Σαΐτης παιδικά

Ηλικία: 8 άνω

Ο Γιγαντόκαρδος, ο οποίος φημίζεται για την καλή του την καρδιά, είναι βασιλιάς μίας όμορφης Κηπούπολης. Η Κηπούπολη είναι φημισμένη για τα γνήσια και υγιεινά όσπρια και λαχανικά της. Τα πάντα είναι προσεγμένα και περιποιημένα, χάρη στην αγάπη του Βασιλιά Γιγαντόκαρδου. Πιστός βοηθός του είναι ο Ζιζάνιος, ένα μικρό βλαστάρι που δεν αφήνει κανένα σε χλωρό κλαρί.

Όλα όμως αλλάζουν, όταν εμφανίζεται ο Μίστερ Φοστ Φούντιος με τη βοηθό του, Μις Κονσερβίτα. Στόχος τους είναι να καταστρέψουν όλους τους γνήσιους σπόρους των φυτών της Κηπούπολης. Στην συνέχεια, να πείσουν τους κατοίκους της για την ανωτερότητα των τεχνητών σπόρων έναντι των γνήσιων και τη σημασία της πακετοδιατροφής. Το σχολείο τους μπήκε σε εφαρμογή με μεγάλη επιτυχία. Η ζωή στην Κηπούπολη μέρα με τη μέρα άλλαζε.

Ποιο είναι το μέλλον της Κηπούπολης; Ποιος θα αναλάβει δράση; Τι θα κάνουν τα παιδιά; Θα σωθεί η Κηπούπολη;

Το βιβλίο ενισχύει την αξία της οικολογικής γεωργίας και της υγιεινής διατροφής . Τονίζει την αξία των αυτοχθόνων σπόρων που μας δίνουν γνήσιους καρπούς. Αντιπαραβάλλοντας τη χρήση συντηρητικών και των γρήγορων φαγητών που τα έχουν αντικαταστήσει στην καθημερινή μας διατροφή.

Η ιστορία μας είναι γεμάτο δράση και περιπέτεια, αφήνοντας τον αναγνώστη σε αγωνία το τι πρόκειται να γίνει. Παρουσιάζονται στοιχεία πειθούς και επιχειρηματολογίας και πόσο ευάλωτοι είναι οι άνθρωποι στο κάτι καινούριο.

Υπάρχουν στοιχεία έντονης θεατρικότητα που σε συνεργασία με το δάσκαλο θα ήταν εύκολο να το δραματοποιήσουν.

Ένα βιβλίο κατάλληλο να ενταχθεί στα πλαίσια της Ευέλικτης Ζώνης για τη σημασία της υγιεινής διατροφής στη ζωή μας και να ενημερωθούν τα παιδιά για τις συνέπειες και τις επιπτώσεις στην υγεία τους. Όμως, δε θα πρέπει να μένουν μόνη στη γενική αναφορά αλλά να πραγματοποιούνται δράσης και να συμμετέχουν σε προγράμματα διατροφής.

Όλο το κείμενο πλαισιώνεται με ανάλογη εικονογράφηση , αγκαλιάζοντας το με αρμονία.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.