Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Μαγικές βιβλιοπεριπλανήσεις (Γκολέο)

Τίτλος βιβλίου: Γκολέο

Συγγραφέας: Σάκης Σερέφας

Εικονογράφηση: Σοφία Παπαδοπούλου

Εκδόσεις: Μεταίχμιο

Ηλικία: 8+

Ο Λέο και ο Νέο είναι δύο εξωγήινοι μεταμφιεσμένοι σε ανθρώπους. Έρχονται στη γη για να φέρουν εις πέρα μια μυστική αποστολή. Πρέπει να καταγράψουν στις δισκέτες τους, τις συνήθειες, τις ασχολίες των ανθρώπων για να τις μεταφέρουν στο δικό τους πλανήτη. Η πρώτη συνήθεια των γήινων,την οποία γεύτηκαν και ξετρελάθηκαν ήταν τα πιτόγυρα με τζατζίκι. Η δεύτερη ήταν το ποδόσφαιρο. Εκεί θα γνωρίσουν, θα δουν και θα νιώσουν περίεργα συναισθήματα. Το γήπεδο γίνεται το δεύτερο σπίτι τους, όπου εκεί ξετυλίγονται φάσεις και σκηνές του ποδοσφαίρου, η δεξιοτεχνία των ποδοσφαιριστών και συναισθήματα των οπαδών στις κερκίδες. Έτσι, γίνεται ο σκοπός τους να μάθουν στους υπόλοιπους εξωγήινους του πλανήτη τους να μάθουν ποδόσφαιρο ώστε να αποκτήσει ενδιαφέρον ο κόσμος τους. Όμως, η μεγάλη λατρεία για το ποδόσφαιρο κινδύνεψε να γίνει μοιραία για τη ζωή τους.

Η νέα σύγχρονη λογοτεχνία καταπιάνεται με θέματα σύγχρονα και επίκαιρα, πιάνοντας τον παλμό, τα ενδιαφέροντα και τις ανησυχίες των νέων παιδιών με επιτυχία. Μια μοντέρνα, διασκεδαστική και χιουμοριστική ιστορία ξεδιπλώνεται. Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι μικροί μας αναγνώστες, λάτρεις του ποδοσφαίρου θα το αγαπήσουν. Θα νιώσουν την αδρεναλίνη τους να ανεβαίνει στα ύψη.

Ο συγγραφέας Σάκης Σερέφας αποτυπώνει με ζωντάνια σκηνές, συναισθήματα των οπαδών από τις κερκίδες, δίνοντας μας την αίσθηση πως είμαστε εκεί και παρακολουθούμε κάθε φορά τον αγώνα ποδοσφαίρου.

Ένα βιβλίο για την αποδοχή της διαφορετικότητας, την αξία τη μοναδικότητας και την προβολή της ευγενούς άμιλλας μέσα από τον πρωταθλητισμό. Επίσης, φέρνει τους αναγνώστες σε επαφή με τους εξωγήινους και το διάστημα. Ένα δημοφιλές θέμα για αγόρια και κορίτσια. Στο τέλος του βιβλίου υπάρχουν σημειώσεις που δίνουν ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τα έντομα και το διάστημα.

Το κείμενο συνοδεύεται από φανταστικά πολύχρωμα και ασπρόμαυρα σκίτσα της Σοφίας Παπαδοπούλου. Το εξώφυλλο είναι σκληρόδετο και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.