Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Μαγικές βιβλιοπεριπλανήσεις (Αριθμοχώρα εναντίον Γραμματοχώρας)

Τίτλος βιβλίου: Αριθμοχώρα εναντίον Γραμματοχώρας

Συγγραφέας: Γεωργία Μουντζούρη

Εικονογράφηση: Μαρκ Γουάινσταϊν

Εκδόσεις: Κέδρος

Ηλικία: 4-8 ετών

Οι κάτοικοι της Αριθμοχώρας και οι κάτοικοι της Γραμματοχώρας ζούσαν πάντα ο ένας μακριά από τον άλλον. Μόνο στο καθιερωμένο ετήσιο πάρτι τους με τίτλο «ΓΡΑΜΜΑΤΑ και ΑΡΙΘΜΟΙ παρτάρουμε μαζί» συναντιόντουσαν για να ξεφαντώσουν.

Όμως, αυτό το πάρτι θα ήταν λίγο διαφορετικό από τα προηγούμενα. Όλα ξεκίνησαν από την επιθυμία του 9 να γίνει αρχηγός των αριθμών ώστε να τους υπερασπίσει σε περίπτωση που η Γραμματοχώρα ισχυριστεί ότι είναι σπουδαιότεροι από αυτούς.

Η μέρα του πάρτι έφτασε κι αντί για τραγούδια και χορούς, τα γράμματα και οι αριθμοί πιάνονται στα χεριά και ακούγονται φωνές και τσιρίδες.

Πώς θα βοηθήσει ο μικρός Μάρκος να επιλυθεί η μεταξύ τους διένεξη; Πού και πόσο μας χρησιμεύουν τα γράμματα και οι αριθμοί στη ζωή μας;

Η «Αριθμοχώρα εναντίον Γραμματοχώρας» είναι ένα από τα βιβλία της σειράς Μαθηματικά παραμύθια. Σκοπός της σειράς αυτής είναι να καλλιεργήσουν τη διασκεδαστική αλλά και δημιουργική ενασχολήση των παιδιών με μαθηματικές έννοιες και δεξιότητες. Έτσι, τα παιδιά να μυηθούν σταδιακά με τον μαθηματικό αλφαβητισμό και να κατανοήσουν την αξία των αριθμών στις ζωές τους.

Ένα βιβλίο που προβάλλει την διαφορετικότητα μέσα από τα διαφορετικά χαρακτηριστικά των γραμμάτων και των αριθμών μεταξύ τους. Ακόμα κι ο κεντρικός ήρωας του παραμυθιού, ο Μάρκος απεικονίζεται με κινητικές δυσκολίες. Καταφέρνει τόσο μέσα από το γραπτό λόγο όσο και με την εκπληκτική εικονογράφηση να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά σε ζητήματα διαπολιτισμικής εκπαίδευσης.

Στο δεύτερο μέρος του βιβλίου υπάρχουν διασκεδαστικές αριθμητικές δραστηριότητες που μπορούν να αξιοποιηθούν ατομικά και ομαδικά. Οι δραστηριότητες είναι βασισμένες στους στόχους των αναλυτικών προγραμμάτων σπουδών.

Ένα βιβλίο που δεν πρέπει να λείπει από τις βιβλιοθήκες των παιδιών και να εντάσσεται στην εκπαιδευτική διαδικασία για να δημιουργηθεί ένα όμορφο και ευχάριστο κλίμα μάθησης.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.