Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Μαγικές βιβλιοπεριπλανήσεις ( Ένα μυστήριο για τον ΜΠΟΥΦΟ/ Περιπέτεια στην Cacaoland)

Τίτλος βιβλίου: Ένα μυστήριο για τον ΜΠΟΥΦΟ/ Περιπέτεια στην Cacaoland

Συγγραφέας: Γιώργος Κωνσταντινίδης

Εικονογράφηση: Σωτήρης Μητρούσης

Εκδόσεις: Μίνωας

Ηλικία: 8 +

Ο Μπούφος, ο καλυτεροχειρότερος ντετέκτιβ του κόσμου, βρίσκεται σε νέες περιπέτειες. Αυτή τη φορά η περιπέτεια λαμβάνει χώρα στο Cacaoland , το οποίο είναι ένα θεματικό πάρκο των αγαπημένων κορν φλέικς του Στέλιου. Τα εισιτήρια είναι δώρο γιατί κατάφερε να αποτρέψει τη ληστεία από το σούπερ μάρκετ της γειτονιάς του. Έτσι, κάθε μέρα περιμένει με μεγάλη αγωνία τον ταχυδρόμο για να του φέρει το φάκελο με τα εισιτήρια για το πάρκο. Όμως, μαζί με το φάκελο με τα εισιτήρια έρχεται ένας φάκελος από το σχολείο, ο οποίος ενημερώνει για την , όχι και τόσο καλή, επίδοση του Στέλιου στο μάθημα της Γλώσσας. Αλλά τα εισιτήρια είχαν τη μαγική δύναμη να ηρεμήσουν το θυμό της μαμάς του.

Μετά από δύο εβδομάδες ,το ταξίδι για Cacaoland ξεκινάει για την οικογένεια του Στέλιου. Μαζί τους θα ταξιδέψει και ο φίλος του ο Άκης με τον πατέρα του, καθώς αυτός είχε κερδίσει εισιτήρια για το πάρκο σ’ ένα διαγωνισμό. Οι διακοπές αυτές , ένα ήταν σίγουρο... πως θα τους έμεναν αξέχαστες . Όλα ξεκίνησαν από τη μυστηριώδη κλοπή του πορτοφολιού του πατέρα του Άκη. Το αστυνομικό δαιμόνιο του Στέλιου αμέσως χτύπησε συναργεμό και άρχισε να παρατηρεί. Μέχρι το βράδυ πολλοί πελάτες έκαναν παράπονα πως τους έχουν κλαπεί αντικείμενα αξίας. Τότε αποφασίζει να αναλάβει δράση. Αφετηρία για την έρευνα του είναι το πάρκο. Θα καταφέρει τελικά να βρει τον ένοχο; Τι ρόλο παίζει ο φύλακας του πάρκου; Τι κρύβεται στο δωμάτιο 357; Ο αδερφός του και ο Άκης πώς θα συμβάλλουν στην επιχείρηση εύρεσης του κλέφτη;

Το πέμπτο βιβλίο της σειράς «Ένα μυστήριο για τον Μπούφο» που αγαπήθηκε από τους μικρούς αναγνώστες. Το κείμενο δένει απόλυτα με τα ασπρόμαυρα σκίτσα του Σωτήρη Μητρούση. Οι διάλογοι περιέχουν έξυπνες ατάκες και ακόμα εξυπνότερους μονολόγους. Ένα άκρως διασκεδαστικό, αστείο και γεμάτο χιούμορ βιβλίο.

Ο συγγραφέας μας περιγράφει με απλό λόγο και πλούσιο λεξιλόγιο τις σκέψεις, τις ζαβολιές αλλά και το περιβάλλον που πραγματοποιείται κάθε σκήνη της ιστορίας μας. Έτσι, καταφέρνει να μας ταξιδέψει και να αποτελέσουμε κι εμείς μέρος της εξυγνίασης του μυστηρίου. Η αγωνία για τη λύση του μυστηρίου αλλά και της σωματικής ακεραιότητας του ήρωας μας κορυφώνεται κλιμακωτά μέχρι που φτάνει στην απόλυτη κορύφωση.

Τέλος, ο συγγραφέας φέρνει τους αναγνώστες σε επαφή με διάφορα επαγγέλματα και το ρόλο του κάθε επαγγελματος, όπως του ταχυδρόμου, της ασφάλειας του αεροδρομίου και τους φύλακες χώρων.

Το σπουδαιότερο μήνυμα είναι ότι δεν πρέπει να εμπιστευόμαστε αγνώστους και να δεχόμαστε να τους ακολουθήσουμε, βάζοντας τον εαυτό μας σε κίνδυνο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.