Μαγικές βιβλιο…περιπλανήσεις (Τα μυστήρια της Πένι Πέπερ: Σαμποτάζ στα Χριστούγεννα)

Τίτλος: Τα μυστήρια της Πένι Πέπερ: Σαμποτάζ στα Χριστούγεννα

Συγγραφέας:Ulrike Rylance

Εικονογράφηση: LisaHansch

Μετάφραση κειμένου: Δαρεία Τζαννετάκη

Εκδόσεις: Μεταίχμιο

Ηλικία: 9 +

Οκτώβριος 2017

Η Πένι και η ντετεκτιβοσυμμορία της συνηθίζουν να δίνουν φως σε υποθέσεις μυστηρίου και τώρα εν όψει Χριστουγέννων ...προκύπτουν αρκετές. Το πρώτο μυστήριο που αναλαμβάνει η ντετεκτιβοσυμμορία είναι να ξεδιαλύνει ποιος κλέβει τα γλυκίσματα από το τυχερό ημερολόγιο του σχολείου. Το δεύτερο και το πιο σημαντικό μυστήριο είναι πως αρχίζουν να εξαφανίζονται τα χριστουγεννιατικά δέντρα. Μια ολόκληρη φυτεία ελάτων προσβάλλεται από μια σπάνια αρρώστια, εξαφανίζονται δέντρα από τα μπαλκόνια και μυστηριωδώς δεν φτάνουν ποτέ οι παραγγελίες χριστουγεννιάτικων δέντρων στην αγορά. Αρχικά, η συμμορία θεωρεί πως είναι ένα τυχαίο γεγονός, αλλά σύντομα ανακαλύπτει πως είναι δουλειά ενός κατά συρροή δράστη. Έτσι, οι έρευνες και οι παρακολουθήσεις ξεκινούν. Οι ύποπτοι μπαίνουν στο στόχαστρο, συλλέγονται στοιχεία και οι «έμπειροι» ντεντέκτιβ καταφέρνουν να παγιδεύσουν τον δράστη. Όμως, αυτός είναι ο πραγματικός δράστης ή αυτός που απλά εκτελεί εντολές; Θα καταφέρουν να λύσουν το μυστήριο; Τα Χριστούγεννα θα σωθούν; Γιατί, Χριστούγεννα χωρίς δέντρο ....δεν είναι Χριστούγεννα για την Πένι και την ντετεκτιβοσυμμορία.

Η χριστουγεννιάτικη περιπέτεια της αχτύπητης μικρής ντετέκτιβ και της παρέας της κεντρίζει το ενδιαφέρον των παιδιών από τις πρώτες κιόλας σελίδες. Είναι γραμμένο σε μορφή ημερολογίου, σχεδιαγραμματικά με σκίτσα και ζωγραφιές, όπως ακριβώς θα έγραφε ένα παιδί στο ημερολόγιο του. Αποτύπωνονται οι σκέψεις και τα συναισθήματα ενός παιδιού που προσπαθεί να λύσει ένα τόσο σοβαρό για την ηλικία του μυστήριο. Ποιο παιδί δεν ανυπομονεί να έρθουν τα Χριστούγεννα για να στολίσει το δέντρο; Το λεξιλόγιο το οποίο χρησιμοποιείται είναι προσαρμοσμένο στο λεξιλόγιο των παιδιών με αρκετά στοιχεία γέλιου και μυστηρίου.

Στο βιβλίο προβάλλονται ήθη και έθιμα άλλων χωρών, όπως το τυχερό ημερολόγιο πίσω από κάθε μερα του οποίου αποκαλύπτονται μικρά γλυκίσματα ή διάφορα άλλα δωράκια για κάθε παιδί, όσο πλησιάζουν τα Χριστούγεννα. Το σχολείο, η πόλη, τα σπίτια μπαίνουν όλοι από νωρίς στο κλίμα των Χριστουγέννων με τραγούδια, χειροτεχνίες, χριστουγεννιάτικους στολισμούς στους τοίχους και στους δρόμους. Η αφήγηση και η λεπτομερής περιγραφή μάς βοηθούν να κλείσουμε τα μάτια μας και να ταξιδέψουμε στο χώρο που διαδραμάτιζεται η ιστορία μας. Γεννιούνται αισθήματα αγωνίας,χαράς, ικανοποίησης και μιας χριστουγεννιάτικης ζεστασιάς, που μάς κανει να ανυπομονούμε γι’ αυτα.

Η εικονογράφηση του βιβλίου είναι ασπρόμαυρη και δένει απόλυτα με την αφήγηση και την περιγραφή του κειμένου. Σκληρό,κόκκινο εξώφυλλο με χριστουγεννιάτικα δέντρα και την αχτύπητη μικρή ντετέκτιβ με την παρέα της.

 

1 Σχόλιο

Σχολίασε
  1. πριν από 2 χρόνια Πενι πέπερ

    Εκδόσεις

    Απάντησε

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.