Μαγικές βιβλιοπεριπλανήσεις (Ο μικρός Κοπέρνικος και το Πάρκο των Δεινοσαύρων)

 

Τίτλος βιβλίου: Ο μικρός Κοπέρνικος και το Πάρκο των Δεινοσαύρων

Συγγραφείς: Άγγελος Αγγέλου- Έμη Σίνη

Εικονογράφηση: Λίλα Καλογερή

Εκδόσεις: Παπαδόπουλος

Ηλικία: 7 άνω

Ένα ηλιόλουστο κυριακάτικο πρωινό, ο Κοπέρνικος πηγαίνοντας στην κουζίνα του να απολαύσει το πρωινό του, έρχεται αντιμέτωπος με μία περίεργη είδηση. Ο κύριος Μάρκος, ο μπαμπάς του Κοπέρνικου, είχε διαβάσει στην εφημερίδα πως υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι πριν από εκατομμύρια χρόνια ζούσαν στην πόλη τους δεινόσαυροι. Το άρθρο ισχυρίζεται ότι τώρα υπάρχουν απολιθώματα δεινοσαύρων στο απέναντι πάρκο. Ο Κοπέρνικος έτρεξε αμέσως να ενημερώσει την παρέα του, τον Μιχαήλ, τη Δάφνη και τον Φοίβο.

Ο Κοπέρνικος με τα κατάλληλα σύνεργα που χρειάζεται μία ανασκαφή ξεκίνησαν δουλειά. Σκάβοντας βρήκαν αρκετά απολιθώματα κι ένα κρανίο . Η χρήση της οδοντόβουρτσας κρίνεται απαραίτητη…και τρέχουν αμέσως να την προμηθευτούν.

Όμως, για άλλη μια φορά η παρέα των Πιλάφηδων, η αντίπαλη συμμορία βρίσκονται λίγο παραπέρα ψάχνοντας κι εκείνοι για απολιθώματα.

Ποιες από τις δύο παρέες θα ανακαλύψει τα απολιθώματα; Τι θα συμβεί όταν η παρέα του Κοπέρνικου θα φύγει για να φέρει οδοντόβουρτσες; Τι είναι τελικά αυτό που ανακαλύπτουν;

Το συγγραφικό δίδυμο Αγγέλου και Σίνη γνωστοί για τα θεατρικά τους έργα συναντιούνται και στη λογοτεχνία με μεγάλη επιτυχία. Υπογράφουν μια νέα σειρά βιβλίων με τις περιπέτειες του μικρού Κοπέρνικου και της παρέας του.

Το δεύτερο βιβλίο σε σειρά είναι εξίσου ζωντανό, με σπινθηροβόλο κείμενο, γεμάτο χρώματα και εικόνες. Η εικονογράφηση της Λίλας Καλογερή είναι μοναδική, με ζωντανές εικόνες και ζωηρά χρώματα που συνοδεύουν επάξια το κείμενο.

Η ανάγνωση του κειμένου είναι ευχάριστη και οι μικροί αναγνώστες θα το διαβάσουν απνευστί. Υπάρχουν έντονα στοιχεία θεατρικότητας, χιούμορ, εναλλαγής σκηνών αλλά και ανατροπών που κρατούν τον αναγνώστη σε εγρήγορση και τον εκπλήσσουν, καθώς μας δίνουν ένα τέλος ανατρεπτικό.

Οι συγγραφείς φέρνουν τα παιδιά σε επαφή με την ανασκαφή και πως δουλεύουν οι αρχαιολόγοι και πόσο προσεχτικοί οφείλουν να είναι με την εύρεση των απολιθωμάτων.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.