Μαγικές βιβλιοπεριπλανήσεις (Ο Άγιος Τερατοσίλης και τα χαμένα γράμματα)

Τίτλος βιβλίου: Ο Άγιος Τερατοσίλης και τα χαμένα γράμματα

Συγγραφέας: Κατερίνα Μαρκαδάκη

Εικονογράφος: Γιάννης Σκουλούδης

Εκδόσεις: διόπτρα

Ηλικία: 3+

Στην Τερατοχώρα πλησιάζουν τα Τερατούγεννα και όλοι βρίσκονται σε τρελές ετοιμασίες και τα πάντα έμοιαζαν τόσο μαγικά. Μόνο ο Άγιος Τερατοσίλης δεν μπορούσε να απολαύσει αυτή την υπέροχη μέρα. Ο λόγος γιατί είχε χάσει τα γράμματα που του είχαν στείλει τα μικρά τερατάκια. Ποιος ήταν ο υπεύθυνος;

Όμως, ο Τερατοσίλης έπρεπε να λάβει αμέσως δράση γιατί τα Τερατούγεννα θα καταστρέφονταν. Έτσι, αναλαμβάνουν δράση τα τερατάκια, ο Νυσταγμένος, ο Καλόκαρδος, ο Σπατάλης, ο Στρουμπουλός, ο Διαφορετικός και ο Ζηλιάρης να ρωτήσουν τα παιδιά τι δώρο ζήτησαν. Θα κάνουν σωστά τη δουλειά που τους ανέθεσαν ή θα δημιουργήσουν νέες περιπέτειες; Άραγε θα σωθούν τα Τερατούγεννα;

Η Κατερίνα Μαρκαδάκη μας αφηγείται μια χριστουγεννιάτικη ιστορία γεμάτη μυστήριο και πολύ χιούμορ. Οι ήρωες του βιβλίου είναι τα τερατάκια που θα γιορτάσουν τα Τερατούγεννα και ανυπομονούν τον Τερατοσίλη. Το λογοπαίγνιο με τις λέξεις θα ξετρελάνουν τα παιδιά, προκαλώντας τους πολύ γέλιο.

Η περιπέτεια και η δράση της ιστορίας ξεκινάει και κυλάει γρήγορα. Σε αρκετά σημεία θέτει τους μικρούς αναγνώστες σε αγωνία για το αν πρόκειται να πάρουν τα τερατάκια τα δώρα τους. Επιλέγει χαρακτηριστικά και ιδιότητες που κάθε παιδί παρουσιάζει στην ηλικία αυτή.

Η συγγραφέας περνάει σπουδαία μηνύματα σε όλο το βιβλίο. Το πρώτο και κυριότερο είναι η αρμονική συνεργασία και παροχή βοήθειας σε όποιον έχει ανάγκη. Οφείλουμε να παραμερίζουμε τα πάθη μας όπως είναι η ζήλια, η σπατάλη, ο εγωισμός και να βοηθάμε κάποιον που μας έχει πραγματικά ανάγκη. Έτσι, μαθαίνει στα παιδιά πως μόνο με τη συνεργασία και την προσφορά πετυχαίνουμε όμορφα πράγματα.

Επίσης, μέσα από την ιστορία υπενθυμίζει στα μικρά παιδιά πως δεν μιλάμε σε αγνώστους γιατί δεν επιθυμούν όλοι το καλό μας.

Τέλος, το να μοιραζόμαστε τα αντικείμενα μας είναι το σπουδαιότερο όλων, δείχνοντας έμπρακτα στα άτομα γύρω μας την αγάπη και την ευχαρίστηση που βρίσκονται στη ζωή μας.

Η εικονογράφηση είναι με πορφυρά και χαρούμενα χρώματα, αποτυπώνοντας τα συναισθήματα των ηρώων της ιστορίας μας.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.