Μαγικές βιβλιοπεριπλανήσεις (Λέσχη Μυστηρίου Σεργουφ Χολμς. Δύο ντετέκτιβ και μισός)

Τίτλος βιβλίου: Λέσχη Μυστηρίου Σεργουφ Χολμς. Δύο ντετέκτιβ και μισός

Συγγραφέας: Isaac Palmiala

Εικονογράφηση: MURIA APAPICIO

Εκδόσεις: Διόπτρα

Ηλικία: 7 άνω

Ο Ντιέγκο και η Τζούλια είναι δύο αδέρφια εξ αγχιστείας. Οι γονείς τους αποφάσισαν να μετακομίσουν σ' ένα νέο σπίτι, ώστε να ξεκινήσουν τη νέα τους ζωή από την αρχή. Όμως, αντιμετωπίζουν ένα βασικό πρόβλημα. Ό Ντιέγκο και η Τζούλια μαλώνουν σαν το σκύλο με τη γάτα. Οι γονείς τους προσπαθούν να βρουν τα κοινά σημεία τους, για μα μειωθούν οι καυγάδες στο σπίτι. Αποφασίζουν να πραγματοποιήσουν μια κοινή τους επιθυμία, η οποία είναι να αποκτήσουν ένα σκυλάκι. Το όνειρό τους γίνεται πραγματικότητα. Την πρώτη φορά, όμως που βγαίνουν βόλτα στο πάρκο, κάποιος το βάζει σε έναν σάκο κι εξαφανίζεται. Ποιός είναι αυτός που απήγαγε το σκυλάκι τους; Τι κρύβεται πίσω από αυτή την απαγωγή; Μήπως το σκυλάκι τους δεν είναι ένα συνηθισμένο σκυλάκι; Τι δουλειά έχει η εξαφάνιση του, με ένα κατάστημα ασιατικό μασάζ; Ένα είναι σίγουρο πως οι μικροί ντετέκτιβ θα έρθουν αντιμέτωποι με ένα μεγάλο...μυστήριο!

Το βιβλίο Σέρβου Χολμς και οι δύο ντετέκτιβ και μισός είναι η νέα πρώτη σειρά παιδικών αστυνομικών βιβλίων. Σ' αυτό τον τόπο γνωρίζουμε τους ήρωες, το ιδιαίτερο χάρισμα του σκύλου και την προαγωγή των μικρών ηρώων σε ντετέκτιβ της γνωστής Λέσχης Μυστηρίου.

Πρόκειται για μια αστεία, έξυπνη, απολαυστική και μοναδική σειρά βιβλίων που τα παιδιά θα λατρέψουν. Η ιστορία είναι γεμάτη δράση, περιπέτεια και ενδιαφέρουσα πλοκή. Το μυστήριο λύνεται γρήγορα, χωρίς όμως να προϊδεάζει εξαρχής τον αναγνώστη για το τέλος του βιβλίου.

Σημαντικό κεντρικό νόημα της ιστορίας μας είναι πως όλοι είμαστε διαφορετικοί με τις διαφωνίες μας και τις συγκρούσεις μας. Αλλά πάντα υπάρχει μια κοινή αναφορά που να μας ενώνει. Επίσης, στις κρίσιμες περιστάσεις πρέπει να διαμαρτυρόμαστε από ψυχραιμία και από θέληση για συνεργασία.

Η εικονογράφηση είναι ασπρόμαυρη και με ιδιαίτερη γραμματοσειρά. Στο τέλος της κάθε σειράς βιβλίων, οι μικρούλι αναγνώστες επιβραβεύονται για τη βοήθεια που δίνουν στους πρωταγωνιστές. Η επιβράβευση είναι να κόψουν και να φτιάξουν μια δική τους ταυτότητα Ντετέκτιβ, ώστε να είναι έτοιμοι για το επόμενο επίπεδο.

Τα παιδιά θα το λατρέψουν και θα περιμένουν εναγωνιωδώς το επόμενο!

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.