Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Παράθυρο στο βιβλίο (Το πιο σημαντικό πράγμα στον κόσμο)

Το πιο σημαντικό πράγμα στον κόσμο

Συγγραφέας: Antonella Abbatiello

Εκδόσεις: Διόπτρα

Μια μέρα στο δάσος της Κοκκινοπολιτείας μαζεύτηκαν όλα τα ζωάκια και συζητούσαν. Το θέμα τους; Ποιο είναι το πιο σημαντικό πράγμα στον κόσμο. Έτσι, με τη σειρά του το κάθε ζωάκι, παρουσιάζει το δικό του χαρακτηριστικό ως σημαντικότερο και πιο χρήσιμο στη ζωή. Το λαγουδάκι τα μεγάλα αυτιά, ο σκαντζόχοιρος τα αγκάθια του, η καμηλοπάρδαλη τον μακρύ λαιμό της, ο βάτραχος το πράσινο χρώμα του, ο ελέφαντας την ωραία και μακριά προβοσκίδα του κ.λ.π. Το ένα ζώο διαδεχόταν το άλλο, ώσπου εμφανίστηκε η σοφή κουκουβάγια λέγοντάς τους πως το πιο σημαντικό πράγμα στον κόσμο είναι όλα όσα ακούστηκαν προηγουμένως. Τους εξήγησε πως το κάθε ζώο έχει ένα χαρακτηριστικό, που το κάνει να ξεχωρίζει και το καθιστά μοναδικό. Τα ζώα δίχως άλλο συμφώνησαν αμέσως.

Ένα υπέροχο βιβλίο από την Antonella Abbatiello για τα παιδιά της προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας.

Είναι ένα βιβλίο ξεχωριστό και σίγουρα ενδιαφέρον. Ένα βιβλίο που τραβάει την προσοχή όλων με τα χρώματα και τους ήρωες ζωάκια των σελίδων του. Πραγματεύεται το θέμα της διαφορετικότητας με χιούμορ και μια απλότητα που το κάνουν μοναδικό. Οι αναδιπλούμενες σελίδες του καθηλώνουν τα μικρά παιδιά και οι εικόνες του κεντρίζουν το ενδιαφέρον τους και τα διασκεδάζουν.

Το βιβλίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μια σχολική τάξη ως αφορμή για συζήτηση γύρω από το σοβαρό θέμα της διαφορετικότητας. Τα παιδιά μέσα από τις τόσο ζωντανές εικόνες και τα λόγια των ζώων θα ανακαλύψουν γιατί ένα εξωτερικό χαρακτηριστικό είναι σημαντικό για αυτόν που το έχει. Θα συνειδητοποιήσουν τη μοναδικότητα του καθενός και γιατί πρέπει να τη σεβόμαστε.

Για να λειτουργήσει ο κόσμος καλύτερα, χρειάζεται κοινή προσπάθεια απ’ όλους και για να υπάρξει συνεργασία πρέπει πρώτα να υπάρξει αποδοχή όλων από όλους. Το διαφορετικό είναι μοναδικό αλλά ταυτόχρονα είναι χρήσιμο και απαραίτητο.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.