Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Παράθυρο στο βιβλίο (Πορτοκαλάδα Σλουρπ!)

Πορτοκαλάδα Σλουρπ!

Συγγραφέας: Κουτσιαρής Βασίλης

Εικονογράφηση: Ναταλία Καπατσούλια

Εκδόσεις: Ελληνοεκδοτική

Πορτοκαλάδα Σλουρπ! Μια πορτοκαλάδα με ανθρακικό! Ένα από τα δώρα που έφερε η νονά στον ήρωα της ιστορίας και που έκανε το μικρό αγόρι να ξετρελαθεί από χαρά την ημέρα των γενεθλίων του. Δεν ενθουσίασε όμως και τη μητέρα του που σταθερή στις απόψεις της, απαγόρευσε την πορτοκαλάδα και την καταχώνιασε βαθιά στο ψυγείο.

Μέρες αργότερα ο μικρός, μετά από κάποια βασανιστικά λεπτά μπροστά σ’ ένα πιάτο μπάμιες, κατάφερε να πάρει κρυφά την πορτοκαλάδα και κατέστρωσε το σχέδιό του, ώστε να απολαύσει το αναψυκτικό χωρίς να τον ενοχλήσει κανείς. Το μπαλκόνι αποτέλεσε την κρυψώνα του και γεμάτος χαρά ήπιε αρκετή από την πορτοκαλάδα. Αυτό που ακολούθησε έκανε τους γείτονες να θορυβηθούν, τον ίδιο να τρομάξει και τη μαμά του που στο μεταξύ τον έψαχνε, να τον κλειδώσει κατά λάθος έξω.

Μια σειρά από ατυχή γεγονότα τον κάνουν να συνειδητοποιήσει το λάθος του και προσπαθεί πια να τραβήξει την προσοχή των δικών του με νοήματα, ώστε να τον εντοπίσουν.

Θα ήταν αρκετό το ύφος ενός μικρού αγγέλου που υιοθέτησε, ώστε να ηρεμήσει τη μαμά του και να εξαφανίσει την αγωνία και το θυμό της;

Ένα υπέροχο βιβλίο της σειράς ‹‹Μικροί ήρωες μεγάλες σκανδαλιές››, για παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας.

Μια έξυπνη και διασκεδαστική ιστορία για ένα θέμα πολύ οικείο στους γονείς και όσους συναναστρέφονται μικρά παιδιά. Διαβάζοντας κανείς την ιστορία, ζει την καθημερινότητα ενός μικρού παιδιού, γνωρίζει τον τρόπο σκέψης του, το ακολουθεί στο απαγορευμένο που φαντάζει στα μάτια του μαγικό και γελά με τις γκάφες του και τα κατορθώματά του.

Το βιβλίο γραμμένο με απίστευτο χιούμορ, μπορεί να αξιοποιηθεί στη σχολική τάξη. Μπορεί να γίνει η αφορμή για περαιτέρω ενασχόληση με την υγιεινή διατροφή. Μπορεί ακόμη να αποτελέσει το έναυσμα για συζήτηση γύρω από τις επιθυμίες των παιδιών που δεν ταυτίζονται πάντα με εκείνες των ενηλίκων, μια και βλέπουν τα πράγματα με τον δικό τους παιδικό τρόπο. Επίσης να καταλάβουν την αξία της συγγνώμης, εφόσον συνειδητοποιήσουν το λάθος τους όπως ο ήρωας της ιστορίας μας και να προσπαθήσουν να βελτιώσουν την συμπεριφορά τους.

Η εικονογράφηση της Ναταλίας Καπατσούλια είναι εξαιρετική και κάνει ακόμη πιο ελκυστικό το βιβλίο για τους μικρούς φίλους.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.