Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Οδός Παραμυθιού και Ιστορίας Γωνία (4 ½ ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ Η ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑΣ)

 

4 ½ ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ Η ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑΣ

Συγγραφέας: Γιόαχιμ Φρίντριχ

Εικονογράφηση εξωφύλλου: Κριστίν Μενάρ

Εκδόσεις: Μίνωας

 

Άλλη μια περιπέτεια για τους 4 ½ φίλους που δεν είναι άλλοι από τρία αγόρια τον Κάλε, τον Κάρστεν και τον Φρίντελ, ένα κορίτσι, τη δίδυμη αδερφή του Κάρστεν, Στέφι και τον σκύλο τους τον Πεντάμορφο, έρχεται να μας ενθουσιάσει και να μας εξιτάρει να λύσουμε όλοι μαζί το μυστήριο που αυτή τη φορά κρύβεται πίσω από την εξαφάνιση της αυστηρής καθηγήτριας Βιολογίας Σούλτε-Στράτμαν. Ο Φρίντελ που είναι ερωτευμένος μαζί της, θα προσπαθήσει με τη βοήθεια των φίλων του να εξιχνιάσει τη μυστηριώδη αυτή εξαφάνιση μέσω του γραφείου τους «Κάλε και Σία».

Όλα μοιάζουν περίεργα για τους μικρούς φίλους, που ακολουθώντας τα υποτιθέμενα ίχνη, μπλέκονται σε απίστευτες και κωμικοτραγικές καταστάσεις παρασυρμένοι από το πάθος που τους διακατέχει.

Τι σχέση λοιπόν μπορεί να έχουν μια περούκα, μια αγγελία γάμου στην εφημερίδα και μια ληστεία σε Τράπεζα της περιοχής;

Όλα συνδυάζονται στο τέλος μέσα από την καλογραμμένη ιστορία του συγγραφέα, που μας έχει συνηθίσει να «χορεύουμε» στους ρυθμούς της γεμάτης φαντασία πένας του. Ίντριγκες, γέλιο, γκάφες αλλά και πλούσιο λεξιλόγιο, παραστατικές περιγραφές και άφθονο μυστήριο έρχεται και σε αυτό το βιβλίο να απογειώσουν τον εκάστοτε αναγνώστη. Το συγγραφικό στίγμα του συγγραφέα, που δεν είναι άλλο από την απλότητα και τη ροή των λέξεων σε κάθε του σελίδα, προσδίδει τη δυναμική που χρειάζονται αυτού του είδους τα κείμενα, εξελίσσοντας έτσι παράλληλα το μυστήριο και τη δράση μέσα από στιχάκια φαντασίας αλλά και ρεαλισμού.

Με ένα μαγικό τρόπο, ο Γιόαχιμ Φρίντριχ κερδίζει εύκολα και τους ενηλίκους, μιας και η εμπειρία του στις ιστορίες δράσης μαγνητίζουν και τον πιο απαιτητικό βιβλιόφιλο. Από τις εκδόσεις Μίνωας κυκλοφορούν και τα υπόλοιπα έντεκα βιβλία του με τους ίδιους κεντρικούς ήρωες, που αξίζει να διαβαστούν. Η εικονογράφος Κριστίν Μενάρ, για άλλη μια φορά, απόλυτη συμβατή με το κείμενο.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.