Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Οδός Παραμυθιού και Ιστορίας Γωνία (Ταξίδι στο φεγγάρι)

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ

Συγγραφέας: Ειρήνη Πουλάκου

Εκδόσεις: Ελληνοεκδοτική

 

Το «Ταξίδι στο Φεγγάρι» είναι ένα αληθοφανές παραμύθι που τα έχει σχεδόν όλα. Συγκίνηση, περιπέτεια, φαντασία, αγωνία και κυρίως είναι πλούσιο σε συναισθήματα τις περισσότερες φορές ανάμικτα.

Η Ευρυδίκη, η ηρωίδα του βιβλίου, θα περάσει τις διακοπές της με τους γονείς και την αδερφή του στο σπίτι του παππού Παύλου, θείου του πατέρα της, στη Σαμοθράκη. Και ενώ το 10χρονο κορίτσι αρχικά, θα ξενίσει με την ιδέα, μια περιπέτεια ζωής, θα της χτυπήσει ξαφνικά την πόρτα. Ένα ταξίδι στο «Φεγγάρι» μαζί με τον παππού Παύλο, θα της αλλάξει τελείως τα πιστεύω για την ανιδιοτελή αγάπη και τον απόλυτο έρωτα της προσμονής που μπορεί να νιώθει κάποιος, σε όποια ηλικία και αν βρίσκεται. Καταλυτικό ρόλο θα παίξουν οι 9 νεράιδες του «Φεγγαριού» οι οποίες συναντιούνται κάθε 40 χρόνια με την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο. Τα αρχικά των ονομάτων τους θα δώσουν μια ιδιαίτερη νότα στο παραμύθι, που αν μη τι άλλο σε καθηλώνει μέχρι την τελευταία του σελίδα. Το τέλος νοσταλγικό και συναισθηματικά φορτισμένο για τον αναγνώστη, με πολύχρωμες πινελιές αισιοδοξίας και ανατροπής.

Η κ. Ειρήνη Πουλάκου σε μια προσπάθεια γραφής παραμυθιού, καταφέρνει με απλότητα να σε ταξιδέψει στον αρχικό προορισμό της, το «Φεγγάρι» που κρύβει ο καθένας μέσα του, χαρίζοντάς σου παράλληλα το μαγικό ραβδάκι των ευχών. Παραστατική, με όμορφες περιγραφές και στρωτή γλώσσα, σε παρασύρει στον τρυφερό κόσμο των αερικών και του ονείρου, σχεδόν αβίαστα και απόλυτα ολοκληρωμένα. Στο μεταίχμιο της πραγματικότητας και της μυθοπλασίας, έρχεται δυναμικά να ολοκληρώσει το κείμενο η εικονογράφος κ. Μαρία Μανουρά σε φόντο του λευκού και του μαύρου σε απόλυτη ιεραρχία με τη σκέψη της συγγραφέως, ενώ ειδική μνεία αξίζουν το υπέροχο εξώφυλλο και οπισθόφυλλο . Ένα βιβλίο για παιδιά από 10 ετών και πάνω, γεμάτο αστερόσκονη.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.