Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Οδός Παραμυθιού και Ιστορίας Γωνία (Σάμι ο ψευταράς)

ΣΑΜΙ Ο ΨΕΥΤΑΡΑΣ

Συγγραφέας: Νικόλα Μπρουνιάλτι

Εικονογράφηση: ΑντονΤζονάτα Φεράρι

Εκδόσεις: Κέδρος

 

Ψέματα, ψέματα και ψέματα! Η επιτομή του ψέματος μέσα σε ένα παιδικό βιβλίο!

Στη Νότια Αγγλία σε μια μικρή κωμόπολη, ζει, ο δωδεκάχρονος Σάμι Ντέιβις ο οποίος έχει αναπτύξει ένα εξαιρετικό ταλέντο και μη έχοντας με τι να ασχοληθεί, να λέει συνεχώς και αδιαλείπτως άπειρα ψέματα, παντού και όλη την ώρα! Ασταμάτητα. Όποιος προσπάθησε να τον συναγωνιστεί «έφαγε τα μούτρα του», κι αυτό, γιατί ο Σάμι είχε πει κιόλας το πρώτο του ψέμα πριν ακόμα γεννηθεί. Αγόρι με μια κόκκινη τούφα, αντί για κορίτσι που περίμεναν όλοι!

Έλεγε συνεχώς ευφάνταστα ψέματα του τύπου, «όταν ήμουν δέκα με απήγαγε ένας ιπτάμενος δίσκος που τον οδηγούσε ένας νάνος με φανέλα και σώβρακο!», ή «ο προπάππος μου ήταν ξάδελφος του Δράκουλα!» Και έτσι, δεν άργησε να του βγει το παρατσούκλι που δεν ήταν άλλο από το… Σάμι ο Ψευταράς.

Όμως μια μέρα ένα πεφταστέρι έρχεται με φόρα και του ανατρέπει όλα του τα σχέδια! Τα ψέματά του αρχίζουν να παίρνουν σάρκα και οστά και όλα γίνονται αληθινά! Όλα ξεκινούν, όταν μια παρέα νταήδων που εκφοβίζει συνεχώς τον Σάμι έρχεται αντιμέτωπη με τον γίγαντα ξάδερφο του που φορούσε κιμονό και σαγιονάρες αλλά δεν τον ήξερε ούτε… ο ίδιος ο Σάμι, και έτσι στο σχολείο, στο σπίτι και παντού, όλα τα πράγματα γυρίζουν ανάποδα συνεχώς! Σε αυτό ακριβώς το σημείο ο ήρωας μας θα χαθεί και δεν θα ξέρει από που αρχίζει το ψέμα και που τελειώνει η αλήθεια.

Όμορφη ιστορία, γεμάτη χιούμορ και ανατροπές που κυλά ευχάριστα.
Όλα τα παιδιά κρύβουν λίγο πολύ έναν Σάμι μέσα τους, ο οποίος έρχεται αντιμέτωπος με την αλήθεια των πραγμάτων όσο σκληρή και αν είναι. Όλα μπορούν να συμβούν ακόμα και τα πιο απίθανα αρκεί να υπάρχει πίστη στον εαυτό μας αλλά και στην αξία του κάθε ανθρώπου που μας περιβάλλει και μας αγαπά. Ο σχολικός εκφοβισμός και ο τρόπος αντιμετώπισής του είναι λίγα από τα στοιχεία που αξίζει να διαβαστούν, ενώ οι διάλογοι είναι αφηγηματικά ευφυείς.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.