Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Οδός Παραμυθιού και Ιστορίας Γωνία (Κανελόνια μετά φόνου)

ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΦΟΝΟΥ

Συγγραφέας: Εύα Κασιάρου

Εκδόσεις: Κόκκινη Κλωστή Δεμένη

 

Τα «Κανελόνια μετά φόνου», είναι ένα εφηβικό μυθιστόρημα, με πολλές ανατροπές βασισμένο στη γλώσσα των παιδιών που ψάχνουν τον εαυτό τους προσπαθώντας ταυτόχρονα να ανακαλύψουν τις σκοτεινές ή μη δυνάμεις που κρύβουν εντέχνως μέσα τους.

Η ιστορία ξεκινάει κάπως έτσι… Ένα μαγαζί κάπου στην Πειραϊκή με την ονομασία «Κανελόνια», με σπεσιαλιτέ του τη μυστική συνταγή της γιαγιάς Ελπίδας, και ο ιδιοκτήτης του Γιώργος Μακρής, έρχονται για να ταράξουν τα ήσυχα νερά της μέχρι πρότινος συνοικίας. Δυστυχώς ο τελευταίος βρίσκεται από τη γραμματέα του Κατρίν, νεκρός. Πολλά τα πρόσωπα που εμπλέκονται, και αρκετοί -έως πολλοί- οι ύποπτοι. Μια δημοσιογράφος η Μαριάννα Παππά, μετά από μια αναπάντεχη γνωριμία με τον δεκαπεντάχρονο φίλο της κόρης του θύματος Μάκη Κοντούδη, αποφασίζει να ξετυλίξει το δύσκολο αυτό κουβάρι, σίγουρη για την καθαρή ματιά του νεαρού, ενός θλιβερού βιώματος που είχε η ίδια πριν χρόνια, αλλά κυρίως του ενστίκτου της που δεν την πρόδωσε ποτέ, παρά τα αντίθετα λεγόμενα του Κοντούδη. Ο παπαγάλος του ιδιοτήτη, Ηρακλής –βασικός μάρτυρας- απομακρύνεται από πρόσωπο κλειδί, ενώ η παρέα των παιδιών, που αποτελείται από τον Μάκη, τον Αριστείδη και την Έλλη την κόρη του Γιώργου Μακρή, διασπάται. Το τέλος, απρόβλεπτο και ενδεχομένως ανυποψίαστο για τον αναγνώστη. Πολύπλευρη ιστορία, με πλοκή αστυνομικού μυστηρίου που ακροβατεί ηλικιακά μεταξύ εφηβείας και ενηλικότητας.

Η Εύα Κασιάρου, με πολύ φαντασία, αποφασίζει να ρισκάρει γράφοντας για παιδιά που βρίσκονται στη δύσκολη και μεταβατική ηλικία των δεκαπέντε χρόνων και άνω. Πολύ έξυπνος ο τίτλος του βιβλίου, που αν μη τι άλλο σε προϊδεάζει για κάτι συναρπαστικό. Το συγγραφικό έργο της συγγραφέως πολυεπίπεδο και πλούσιο, έχοντας στο ενεργητικό της αρκετά βιβλία που ήδη κυκλοφορούν στα βιβλιοπωλεία. Σταθερή και με αστείρευτη φαντασία, συνεχίζει να μας εκπλήσσει συνεχώς. Το εξώφυλλο έγινε από τον Μιχάλη Σιγάλα μέσα από μια υπέροχη έκδοση.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.