Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Βιβλία στο κατώφλι (Χάθηκε η μπάλα!)

Χάθηκε η μπάλα!

Συγγραφέας: Ελένη Γεωργοστάθη

Εικονογράφηση: Λέλα Στρούτση

Εκδόσεις: Ψυχογιός

Όχι, δεν χάθηκε η μπάλα καθώς διάβαζα αυτό το διασκεδαστικότατο βιβλίο της Ελένης Γεωργοστάθη (μαμά, επιμελήτρια εκδόσεων, συγγραφέας και μπλόγκερ). Δεν χάθηκε γιατί το διάβασα απνευστί. Το ρούφηξα σαν δροσερή, καλοκαιρινή λεμονάδα. Ίσως επειδή η αθώα παιδική του διάσταση μου θύμισε μια αλλιώτικη εποχή…τη δική μου παιδική ηλικία. Κάπου εκεί το ’87 με τη μεγάλη νίκη της Εθνικής ομάδας του μπάσκετ. Μου θύμισε τον Νίκο Γκάλη και την εμμονή όλων να μάθουν να βάζουν εύστοχα καλάθια. Γέμιζαν τα γηπεδάκια φωνές. Γέμιζαν οι γειτονιές παιδιά και παιχνίδι. Μεγάλοι και μικροί έσμιγαν σε ένα κοινό τόπο ώστε να μοιραστούν οι γνώσεις, οι γλυκιές ματιές, οι κουβέντες – άλλοτε ανταγωνιστικές και άλλοτε επαινετικές.

Το βιβλίο έχει την μυρωδιά ενός αθώου καλοκαιριού άλλα και την ατμόσφαιρα της σημερινής κοινωνίας. Έχει και μια δόση αγωνίας. Θέλει κανείς να μάθει τι θα γίνει παρακάτω. Ο Αντρέας είναι ένα συνηθισμένο παιδί που αντιμετωπίζει καθόλου συνηθισμένα προβλήματα. Ο πατέρας του, χημικός, έμεινε άνεργος ξαφνικά. Φροντίζει για το σπίτι και την οικογένεια καίγοντας το φαγητό καθημερινά καθώς η καταθλιπτική του μαμά εργάζεται. Χρήματα δεν υπάρχουν για διακοπές. Και κάπως έτσι ο Αντρέας ξεμένει στην Αθήνα όλο το καλοκαίρι. Όμως ευτυχώς που υπάρχει το μπάσκετ, οι φίλοι και το γήπεδο της γειτονιάς. Ώσπου στο γήπεδο εισβάλλουν μεγαλύτερα παιδιά και η παρέα του Άρη στοιχηματίζει μαζί τους για τη διεκδίκηση του πολύτιμου χώρου παιχνιδιού.

Κάπου στη μέση θα μπλεχτούν ο μικρός ξάδελφος ο Γιάννης, οι δίδυμες Σόφη και Φώφη, ο δήθεν προπονητής, ένας μπαμπάς που μιλά για αλλαντικά και πολλοί άλλοι. Θα βρεθούν όλοι στο γήπεδο, από εκεί που ξεκίνησαν όλα. Ώσπου θα χαθεί η μπάλα και όλα θα έρθουν ξανά στη θέση τους! Η έξυπνη εικονογράφηση της Λέλας Στρούτση χαρίζει στο βιβλίο μια εξτρά δόση γέλιου. Με χαρά θα το διαβάσουν παιδιά ηλικίας 9 με 11. Ένα ιδανικό βιβλίο για το καλοκαίρι και όχι μόνο.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.