Οδός Παραμυθιού και Ιστορίας Γωνία (ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΜΕ ΦΙΛΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΥΣ)

ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΜΕ ΦΙΛΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΥΣ

Συγγραφείς: Χαράλαμπος Γιαννακόπουλος, Ελένη Γκίκα, Άρης Δημοκίδης, Αργυρώ Πιπίνη, Μαρλένα Πολιτοπούλου, Γιώργος Στόγιας, Κατερίνα Σχινά, Κυριάκος Αθανασιάδης

Εικονογράφηση: Αλέξανδρος Τζάλλας

Εκδόσεις: Παπαδόπουλος

 

Το συγκεκριμένο βιβλίο είναι σπονδυλωτό και γεμάτο αγάπη και θύμισες. Οκτώ κείμενα, οκτώ συγγραφείς και πολύ φαντασία. Ή… όχι και τόσο. Γιατί σε όλους μας έχουν τύχει, τα λεγόμενα.. Φιλίες ανεξίτηλες στον χρόνο, μέσα από δοκιμασίες και περίεργα συμβάντα, στις πιο τρυφερές ηλικίες που δοκιμάζονται μα που στο τέλος εξιλεώνονται με έναν τρόπο μαγικό, ακριβώς όπως στα παραμύθια. Πολλά τα θέματα που καταπιάνονται οι συγγραφείς, αλλά όχι άγνωστα. Καθημερινά, παιδιά, γίνονται μάρτυρες μιας καινούργιας πραγματικότητας που καλούνται να αντιμετωπίσουν με κάθε κόστος. Η φιλία παύλα η αγάπη, είναι αξία ανεκτίμητη, αλλά χρειάζεται πίστη και αγώνα για να κρατηθεί. Και αυτό ακριβώς καταφέρνουν να σου μεταλαμπαδεύσουν και οι οκτώ. Που είναι υπέροχοι. Και που η γραφή τους, ξεχωρίζει μέσα από την ταυτότητά τους. Που χρωματίζουν τον αναγνωστικό σου κόσμο, φωτίζοντας την κάθε ξύλινη σελίδα.

Το μυστικό της επιτυχίας κρύβεται όταν σκέφτεσαι και γράφεις σαν παιδί προς παιδί. Μη γνωρίζοντας ποιος κρύβεται πίσω από τις λέξεις του κάθε διηγήματος, δακρύζεις από το déjà vu που σου δημιουργείται αβίαστα και απλώς χαμογελάς. Είναι εκείνη ακριβώς η στιγμή, που το σώμα σου χαλαρώνει και η ψυχή σου απολαμβάνει. Λίγα και φτωχά τα λόγια για όλους εκείνους τους αξιόλογους συγγραφείς που κατάφεραν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να βγάλουν ένα άρτιο αποτέλεσμα, γνωρίζοντας τη δυσκολία. Όμως η συγγραφική τους πορεία, απέδειξε γιατί μπόρεσαν και μπορούν. Διότι, η αγνότητα της συγγραφής προέχει, οιασδήποτε προσωπικής φιλοδοξίας που φυσικά δεν είναι μεμπτή. «Οι καλύτερες ιστορίες με φίλες και φίλους» είναι ένα βιβλίο που αξίζει να κοσμεί όλες της βιβλιοθήκες, μικρών και μεγάλων. Την ανθολόγηση και επιμέλεια την έκανε ένας από τους οκτώ, ο Κυριάκος Αθανασιάδης μαζί με τον Μάνο Μπονάνο, ενώ την εικονογράφηση ο Αλέξανδρος Τζάλλας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.