Οδός Παραμυθιού και Ιστορίας Γωνία (Η ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ Κ. ΠΑΠΑΔΑΚΟΥ ΚΑΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ)

Η ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ Κ. ΠΑΠΑΔΑΚΟΥ ΚΑΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Συγγραφέας: Άννα Κουππάνου

Εικονογράφηση Εξωφύλλου: Ντανιέλα Σταματιάδη

Εκδόσεις: Πατάκη

 

Ένας δεκατετράχρονος που ακούει στο όνομα Αλέξης Σωτηριάδης περνά το καλοκαίρι του κάτω από τις καυτές ακτίνες του ήλιου, στην Αθήνα. Τα πράγματα δεν είναι εύκολα για εκείνον, μιας και οι οικογένειά του, έχει σχεδόν διαρρηχτεί. Ο πατέρας του βρίσκεται στη φυλακή, η μητέρα του μια φιλόδοξη δικηγόρος στο επάγγελμα δεν βρίσκει χρόνο να του αφιερωθεί ολοκληρωτικά και αρκείται σε κάποια μηνύματα και μια θεία που ήρθε για να βοηθήσει εξαφανίζεται. Κάθε προσπάθεια δημιουργικού χρόνου με «φίλους» ναυαγεί παταγωδώς και έτσι το μόνο μέλημα του Αλέξη είναι να ανακαλύψει το λόγο που η κυρία Μυρσίνη-Νεφέλη Κ. Παπαδάκου, συγγραφέας τριών βιβλίων με τίτλους «Νερό. Εγώ», «Ουρανέ. Εσύ», «Γη. Αυτή» δεν έχει βγάλει ακόμη το τέταρτο βιβλίο της. Το παράδοξο είναι ότι το καινούργιο της βιβλίο θα έπρεπε να είχε βγει στις 22 Ιουνίου, ημέρα των γενεθλίων του δεκατετράχρονου, βάζοντάς τον ακόμα περισσότερο σε σκέψεις. Γιατί λοιπόν η «Φωτιά» καθυστερεί τόσο; Και γιατί λείπει μια λέξη από τον τίτλο του, όπως ακριβώς έκανε με τα προηγούμενα; Ο Πέτρος και η Μαρίσα προσφέρονται να τον βοηθήσουν έστω και αν στην αρχή έδειχναν για τον μικρό Αλέξη μια λύση ανάγκης. Το μυστήριο θα λυθεί και όλα θα συνηγορήσουν σαν συγκοινωνούντα δοχεία μιας ζωής αφού όλα τα βιβλία της Κ. Παπαδάκου ενώνουν τη ζωή του Αλέξη χρόνια πίσω.

Η πολυβραβευμένη κ. Άννα Κουππάνου, μας ταξιδεύει για άλλη μια φορά σε μια ποικιλότροπη περιπέτεια γεμάτη ανατροπές, πολύ μυστήριο, εξαιρετική γραφή και πλοκή δίνοντάς σου σε κάθε κεφάλαιο αυτό το «κάτι» που σε σπρώχνει να εξερευνήσεις τη συνέχεια. Η δυναμική της πένας της, σου εκμαιεύει συναισθήματα όπως λύπης, χαράς, αυτοεκτίμησης, συντροφικότητας αλλά και απόλυτης συγκίνησης. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι τα βιβλία της "Οι αργοναύτες του χρόνου" και "Η απίστευτη αποκάλυψη του Σεμπάστιαν Μοντεφιόρε" έχουν βραβευτεί με το Κρατικού Βραβείο Κύπρου το 2010 και το 2015 αντίστοιχα.
Το λογοτεχνικό της έργο έχει επίσης τιμηθεί με το βραβείο του λογοτεχνικού περιοδικού Αναγνώστης (2015) και του Κυπριακού Συνδέσμου Παιδικού και Νεανικού Βιβλίου (2001, 2013). Η εικονογράφηση έγινε από την εξαιρετική εικονογράφο παιδικών βιβλίων Ντανιέλα Σταματιάδη.

 

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.