Οδός Παραμυθιού και Ιστορίας Γωνία: ΕΝΑ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΟΥΦΟ Νο 6 – ΤΟ ΣΤΟΙΧΕΙΩΜΕΝΟ ΚΑΣΤΡΟ

ΕΝΑ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΟΥΦΟ Νο 6 – ΤΟ ΣΤΟΙΧΕΙΩΜΕΝΟ ΚΑΣΤΡΟ

Συγγραφέας: Γιώργος Κωνσταντινίδης

Εκδόσεις: Μίνωας

 

Το έκτο βιβλίο από την ομώνυμη σειρά του «Μπούφου», ήρθε για άλλη μια φορά να μας απογειώσει με τις αστείες ατάκες αλλά και τα ζωντανά του σκίτσα. Είναι γνωστό, πως η συγκεκριμένη σειρά βιβλίων, είναι άκρως «ζωντανή» στα μάτια του αναγνώστη, αφού το κείμενο θυμίζει διαχρονικά λατρεμένα και έξυπνα κόμικς. Ο Στέλιος, μαζί με τον μικρό του αδερφό, ανυπομονούν να ξεκινήσουν οι διακοπές τους. Η ημέρα αναχώρησης φτάνει επιτέλους και ενώ όλα βαίνουν καλώς ένα περίεργο ξενοδοχείο – κάστρο, τραβάει την προσοχή τους μέσα από τη διαμονή τους. Μαζί με τον φίλο του Ισίδωρο αλλά και την πριγκίπισσα του παραμυθιού του κάστρου, Νατάσα, αντιλαμβάνονται ότι κάτι το μυστηριώδες κρύβει ανάμεσα στους τείχους του, που τους εξιτάρει να το ανακαλύψουν. Τίποτα δεν θα είναι όπως φαίνεται! Πράγματι, το άγνωστο, κατόπιν πολύ ψαξίματος, βγαίνει στην επιφάνεια με το φόβο να κινδυνέψουν! Η υπόθεση λήγει καλώς μπαίνοντας στο αρχείο, έστω και με κάποιες μικρές απώλειες.

Οι δυο συμμαθητές, ο συγγραφέας Γιώργος Κωνσταντινίδης και ο σκιτρογράφος Σωτήρης Μητρούσης, ξαναχτυπούν. Οι χημεία σε κάθε σελίδα του βιβλίου, είναι εμφανής, και οι μικροί αναγνώστες χαμογελούν μέχρι το τέλος. Επίτευγμα, γεμάτο μαγικές εικόνες και έξυπνες φράσεις γεμάτες όμορφους διαλόγους και κυρίως μεγάλη δόση χιούμορ. Ο Γιώργος Κωνσταντινίδης γεννήθηκε στον Πειραιά το 1949. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή Πειραϊκού Συνδέσμου, στο Ωδείο Πειραιώς και στην Kino Hochschule του Μονάχου. Για πολλά χρόνια εργάστηκε στο Εθνικό Θέατρο και μετά ως σκηνοθέτης και ηθοποιός στο ελεύθερο θέατρο. Δούλεψε ως σκηνοθέτης σε κρατικά θέατρα της Νότιας Γερμανίας, πάνω στο Αρχαίο Δράμα και στο γερμανικό και παγκόσμιο ρεπερτόριο. Ο Σωτήρης Μητρούσης γεννήθηκε και αυτός στονΠειραιά.
Είναι επαγγελματίας γραφίστας και… ερασιτέχνης σκιτσογράφος.
Από μικρός, όποτε έβρισκε ευκαιρία, μουντζούρωνε χαρτιά, μπλοκάκια και τα χέρια του. Τα τελευταία χρόνια κάνει μουντζούρες και στο κομπιούτερ του.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.