Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Βιβλία που ξεχώρισαν (Το λάθος αστέρι)

Βιβλίο: Το λάθος αστέρι

Συγγραφέας: Τζον Γκριν

Εκδόσεις: Λιβάνη

Διακρίσεις: New York Times Bestseller, Indies Choice Book Award, Young Adult Fiction Book of year, American Booksellers Associating

Κατά τη γνώμη μου είναι από τα βιβλία που γράφτηκαν για να μείνουν για χρόνια στο προσκήνιο κι αυτό το αποδεικνύει η τεράστια κυκλοφορία του ανά την υφήλιο, ο ενθουσιασμός με τον οποίο γράφτηκαν κριτικές, η επιτυχία της ταινίας που βασίζεται σ’ αυτό.

Η Χέιζελ και ο Ογκάστους δυο καρκινοπαθείς έφηβοι αντιλαμβάνονται διαφορετικά από ότι οι άλλοι το χρόνο, τον πόνο, τις σχέσεις. Ο έρωτας τους θα τους δυναμώσει για να δεχτούν τη συνέχεια του δύσκολου δρόμου που ανοίγεται εμπρός τους. Ένας συγγραφέας από το οποίο περιμένουν απαντήσεις στερείται παντελώς της δικής τους δύναμης. Οι άνθρωποι δεν αντιδρούν το ίδιο μπρος στις τραγωδίες της ζωής.

«Θα έρθει κάποια στιγμή που όλοι μας θα είμαστε νεκροί. Όλοι μας! …Κι αν σε ανησυχεί το αναπόφευκτο της ανθρώπινης λήθης, θα σου πρότεινα να μη δίνεις σημασία».

Ένα συγκλονιστικό βιβλίο όχι τόσο για το θέμα που διαπραγματεύεται (ένα θέμα ούτως ή άλλως συγκλονιστικό, αυτό του καρκίνου σε νεαρές ηλικίες) αλλά για τον τρόπο που ο συγγραφέας διαχειρίζεται αυτό ακριβώς το θέμα. Τρυφερότητα, συναίσθημα, χιούμορ, ειλικρίνεια, εμβάθυνση στον εσωτερικό κόσμο, προβληματισμός πάνω σε δύσκολα έως και αναπάντητα ερωτήματα που απασχολούν κάθε άνθρωπο. Το πιο ενδιαφέρον είναι που με το τέλος της ανάγνωσης μιας τόσο επώδυνης ιστορίας η ψυχή του αναγνώστη κατακλύζεται από ηρεμία, γαλήνη και αισιοδοξία. Εκείνο που έχει σημασία δεν είναι η διάρκεια του ταξιδιού της ζωής αλλά ο τρόπος με τον οποίο θα κάνει κάποιος αυτό το ταξίδι.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.