Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Βιβλία από όλο τον κόσμο (Το λευκό λιοντάρι)

 

ΤΟ ΛΕΥΚΟ ΛΙΟΝΤΑΡΙ

Συγγραφέας: Jim Helmore

Εικονογράφηση: Richard Jones

Μετάφραση: Αιμιλία Γιασεμή

Εκδόσεις: ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

 

Εικόνες ονειρικές και λέξεις προσεκτικά επιλεγμένες είναι τα συστατικά που απαιτούνται για να είναι μια ιστορία μοναδική. Η Σοφία μετακομίζει σε ένα καινούριο σπίτι. Ένα σπίτι λευκό. Το κορίτσι κλείνεται στον εαυτό του. Είναι τόσο όμορφα έξω, στο πάρκο, στην αυλή. Όμως εκείνη κάθεται μέσα, δεν τολμά να βγει, ούτε προσπαθεί να κάνει φιλίες. Τότε είναι που εμφανίζεται ένα λιοντάρι λευκό. Ξεπροβάλει ήσυχα αλλά ξαφνικά, μέσα από τους λευκούς τοίχους.

Είναι ένα λιοντάρι που δεν τρομάζει τη Σοφία. Το αντίθετο συμβαίνει, την γαληνεύει. Την κάνει να αισθάνεται ασφάλεια. Το να έχεις φίλο ένα δυνατό και περήφανο λιοντάρι και να περνάς μαζί του όλη σου τη μέρα, να παίζεις και να γελάς, είναι μαγικό. Δεν είναι τυχαία θεωρώ, η επιλογή του συγκεκριμένου ζώου, του βασιλιά της σαβάνας από τον συγγραφέα.

Έρχεται η στιγμή όμως που το λιοντάρι παροτρύνει τη μικρή Σοφία να βγει έξω. Να κάνει φίλους. Στην αρχή αυτό μοιάζει τρομακτικό, όσο περνά ο καιρός όμως η Σοφία αισθάνεται πιο σίγουρη για τον εαυτό της. Πιο ασφαλής. Καταφέρνει να κάνει φίλους και να περάσει όμορφα κι εκτός σπιτιού. Τότε οι τοίχοι του σπιτιού γίνονται χρωματιστοί και το λιοντάρι εξαφανίζεται. Ή μήπως όχι;

Μια τρυφερή και ποιητική ιστορία που θα αγγίξει τους αναγνώστες. Μιλά για τους φόβους χωρίς τυμπανοκρουσίες. Ήσυχα και με ηρεμία βιώνουμε μαζί με τη Σοφία τη μοναξιά της. Κι είναι μια μοναξιά γλυκόπικρη. Πονά αλλά δεν δημιουργεί πληγές, γιατί υπάρχει ολόκληρο λιοντάρι να την προστατεύει. Κι ακόμα όταν φαίνεται πως το λιοντάρι έφυγε, είναι ακόμα εκεί. Όσοι έχουμε αγαπήσει και όσοι μας έχουν αγαπήσει δεν φεύγουν από τη ζωή μας ποτέ. Είναι κάπου εκεί, λίγο πιο πέρα. Μας παρατηρούν διακριτικά κι είναι έτοιμοι να εμφανιστούν όταν τους αναζητήσουμε. Αρκεί να κοιτάξουμε και θα τους δούμε. Πόσο παρήγορη αυτή η σκέψη μα την αλήθεια!

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.