Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Βιβλία από όλο τον κόσμο (ΚΟΚΟ ΣΑΝΕΛ)

ΚΟΚΟ ΣΑΝΕΛ

Μικρά κορίτσια με ΜΕΓΑΛΕΣ ΙΔΕΕΣ

 

Συγγραφέας: Μa Isabel Sánchez Vegara

Εικονογράφηση: Ana Albero

Μετάφραση: Κλεοπάτρα Ελαιοτριβιάρη

Εκδόσεις: ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

 

Αυτό το βιβλίο, με ηρωίδα την Κοκό Σανέλ, είναι ένα από τα πολλά της σειράς που έχει γνωρίσει τεράστια επιτυχία σε όλο τον κόσμο. Έχουν πουληθεί πάνω από 1.000.000 αντίτυπα κι έχουν μεταφραστεί σε 17 γλώσσες. Η συγγραφέας είναι η ίδια, οι εικονογράφοι αλλάζουν σε κάθε βιβλίο. Οι εικόνες, όμως, είναι σε όλα τα βιβλία λιτές, απλές και συνεπώς ιδανικές για τα μικρά παιδιά.

Το κείμενο, έχει ρυθμό, με μικρές προτάσεις που ομοιοκαταληκτούν.

Γυναίκες γνωστές, γυναίκες πετυχημένες, γυναίκες που έγιναν πρότυπα για τις επόμενες γενιές. Γυναίκες που έκαναν το όνειρό τους πραγματικότητα. Σχεδιάστριες, ζωγράφοι, εξερευνήτριες. Γυναίκες που ασχολήθηκαν με όλων των ειδών τις επιστήμες. Με λίγα λόγια γυναίκες, που μπορεί να μας εμπνεύσουν, να μας διδάξουν, να μας δείξουν το δρόμο προς την επιτυχία.

Μαθαίνουμε για την παιδική ηλικία αυτών των γυναικών, κάτι που βοηθά τα παιδιά - αναγνώστες να ταυτιστούν.

Η Κοκό Σανέλ λεγόταν Γκαμπριέλ Μπονέρ. Μεγάλωσε σε ένα ορφανοτροφείο και οι μοναχές την στραβοκοιτούσαν γιατί ήταν αλλιώτικο παιδί. Από μικρή της άρεσε να ράβει με βελόνα και κλωστή κι όταν μεγάλωσε λίγο, έραβε τα πρωινά και τα βράδια τραγουδούσε. Μια μέρα έφτιαξε ένα ξεχωριστό και πολύ κομψό καπέλο για μία φίλη της. Δεν πέρασε πολύς καιρός και κατάφερε να ανοίξει ένα καπελάδικο. Ήταν τόσο δημιουργική και τόσο πρωτότυπη. Αγαπούσε την ελευθερία και δεν άντεχε τους περιορισμούς ούτε καν στο ντύσιμο. Μισούσε τους κορσέδες που δεν άφηναν τις γυναίκες να ανασάνουν. Τα ρούχα που σχεδίασε κι έφτιαξε εντυπωσίασαν τον κόσμο με τη φρεσκάδα τους, την κομψότητα και απλότητά τους.

Η Κοκό Σανέλ έγινε γνωστή σε όλο τον κόσμο και τα ρούχα της είναι πάντα σημείο αναφοράς. Ένα σύνολο που θυμίζει Σανέλ θεωρείται σικ!

Ένα πολύ όμορφο και απλό βιβλίο που βοηθά τα παιδιά να μάθουν για όλες αυτές τις σπουδαίες γυναίκες. Ταυτόχρονα όμως δίνει κι ένα κίνητρο στους αναγνώστες. Ένα κίνητρο για να ονειρευτούν. Και τα όνειρα που θα κάνουν να τα μετατρέψουν σε στόχους. Τους στόχους αυτούς να τους κυνηγήσουν με υπομονή και επιμονή και τότε όλα αυτά που είχαν ονειρευτεί αρχικά μπορεί να γίνουν πραγματικότητα. Σε κάποιους συνέβη. Δεν είναι σπουδαίο αυτό;

Μια υπέροχη σειρά που αξίζει να βρίσκεται σε όλες τις βιβλιοθήκες. Θα διαβαστεί ευχάριστα από τους μικρούς αλλά και τους μεγάλους αναγνώστες.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.