Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Βιβλία από όλο τον κόσμο (Η κυρία Άιφελ)

Η ΚΥΡΙΑ ΆΙΦΕΛ

Συγγραφέας: Alice_Brière – Haquet

Εικονογράφηση: Csil

Απόδοση: Αργυρώ Πιπίνη

Εκδόσεις: ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

 

Μου αρέσουν οι ιστορίες αγάπης. Το παραδέχομαι. Κι όταν πρόκειται για ιστορία αγάπης σε παιδικό βιβλίο, ενθουσιάζομαι.

Ο τίτλος του βιβλίου είναι η κυρία Άιφελ. Όμως, θεωρώ, πως ο πραγματικός ήρωας είναι ο κύριος Άιφελ που αγαπά. Κι είναι μια αγάπη βαθιά κι αληθινή. Μια αγάπη που δεν περιμένει ανταλλάγματα. Όπως πρέπει να είναι όλες οι αγάπες.

Με λίγα λόγια ο Άιφελ είναι ένας μηχανικός πολύ ευτυχισμένος γιατί απλά είναι και πολύ ερωτευμένος. Η τυχερή λέγεται Κάτια. Και λέω τυχερή γιατί ο Άιφελ φτιάχνει για εκείνη γέφυρες, σταθμούς, αστεροσκοπεία και πύργους θαυμαστούς. Ταξιδεύουν μαζί και βλέπουν ένα σωρό πράγματα. Όμως μια μέρα όλα αλλάζουν. Ξαφνικά η Κάτια αρρωσταίνει. Φωνάζει ο Άιφελ τους πιο καλούς γιατρούς όμως δεν γίνεται τίποτα. Κι η Κάτια δυστυχώς δεν έχει διάθεση για παιχνίδια, πόσω μάλλον για ταξίδια.

Η Κάτια όλο και χειροτερεύει. Όμως ο Άιφελ δεν μένει άπραγος. Έτσι πρέπει να κάνει όποιος αγαπά. Για χάρη της φτιάχνει έναν πύργο που τα σύννεφα ακουμπά.

Ξέρουμε πως ο Πύργος του Άιφελ κατασκευάστηκε το 1889 από κάποιον Άιφελ. Είναι σύμβολο ρομαντισμού. Πολλά ερωτευμένα ζευγάρια ταξιδεύουν μέχρι το Παρίσι. Πόσο μου αρέσει λοιπόν η ιδέα να έχει κατασκευαστεί, στ’ αλήθεια, για μια αγάπη.

Οι εικόνες είναι ασπρόμαυρες με λίγες μόνο ροζ λεπτομέρειες. Τα ροζ μάγουλα δίνουν μια ευαισθησία στα πρόσωπα. Αξίζει πραγματικά πρώτα να ξεφυλλίσετε το βιβλίο κοιτώντας μόνο τις εικόνες και στη συνέχεια να διαβάσετε το κείμενο. Με ποιητικές φράσεις λέγονται μόνο όσα χρειάζονται. Η Αργυρώ Πιπίνη, πολύ πετυχημένα, έχει κάνει την απόδοση του κειμένου.

Μετά την ανάγνωση του βιβλίου, ο Πύργος του Άιφελ δεν θα είναι ποτέ ξανά ο ίδιος. Γίνεται το απόλυτο σύμβολο του έρωτα.

Και γιατί να ενδιαφέρει μια τέτοια ιστορία τα παιδιά; Γιατί πολύ απλά τα παιδιά ξέρουν να αγαπούν βαθιά, αληθινά και απόλυτα. Γιατί μόνο οι αγνοί άνθρωποι μπορούν να αγαπήσουν όπως αγάπησε ο Άιφελ την Κάτια. Κι αυτή η αγάπη δεν θα ξεχαστεί ποτέ.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.