Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Βιβλία από όλο τον κόσμο (Η ιστορία του αρκούδου)

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΡΚΟΥΔΟΥ

Συγγραφέας: Claire Freedman

Εικονογράφηση: Alison Frien

Μετάφραση: Μαρία Ζουράρη

Εκδόσεις: ΙΚΑΡΟΣ

 

Μια ιστορία που μιλά για έναν Αρκούδο. Και δεν είναι ένας τυχαίος αρκούδος. Ξέρετε πολλούς αρκούδους που αγαπούν το διάβασμα; Ο συγκεκριμένος Αρκούδος, λοιπόν, αγαπούσε τόσο πολύ το μεγάλο βιβλίο με τις ιστορίες, που το διάβαζε συνεχώς. Και το βιβλίο δυστυχώς είχε αρχίσει να διαλύεται. Και δεν είναι εύκολο για έναν αρκούδο να πάει σε μια βιβλιοθήκη ή σε ένα βιβλιοπωλείο να πάρει κάποιο άλλο. Τι πιο φυσικό λοιπόν να σκεφτεί να γράψει εκείνος μια ιστορία σαν αυτές που διάβαζε. Μια ιστορία με συναρπαστική αρχή, δραματική εξέλιξη και φυσικά καλό τέλος.

Δεν είναι και τόσο εύκολο τελικά να γράψεις κάτι καλό. Κάτι που να είναι σαν τις ιστορίες που σου αρέσουν να διαβάζεις. Ο Αρκούδος ξεκινά με ένα ξύσιμο στην πλάτη, συνεχίζει με μια βουτιά στο ποτάμι και με ένα γενναίο σκαρφάλωμα σε δέντρο για να εμπνευστεί. Και δεν είναι μόνος του. Συναντά την Ποντικούλα, τη Λαγουδίνα και τα μικρά της Κουκουβάγιας. Γιατί ο Αρκούδος έχει φίλους που τους αγαπά και τους προσέχει.

Και κάπως έτσι τελειώνει η ιστορία του Αρκούδου ή μάλλον κάπως έτσι αρχίζει η ιστορία που γράφει ο Αρκούδος γιατί οι καλές ιδέες ξεκινούν με αληθινές περιπέτειες.

Μια ιστορία που θα απολαύσουν τα παιδιά. Ίσως να εμπνευστούν κι εκείνα και να προσπαθήσουν να πουν ή να γράψουν τις δικές τους ιστορίες. Ένα βιβλίο που θα μπορούσε να λειτουργήσει κι ως εργαλείο για τη δημιουργική γραφή στην τάξη κι όχι μόνο. Τα παιδιά θα ταυτιστούν με τον Αρκούδο της ιστορίας. Θα μιλήσουν για τα αγαπημένα τους βιβλία και θα θελήσουν να γίνουν και τα ίδια Αρκούδοι – Συγγραφείς.

Να γράφεις γι’ αυτά που ξέρεις κι έχεις ζήσει. Να ζεις τη ζωή σου και να την απολαμβάνεις για να μπορέσεις να απολαύσεις και τις περιπέτειες των χάρτινων ηρώων. Τότε, κάθε μέρα σου θα έχει δυνατή αρχή, συναρπαστική εξέλιξη και ένα υπέροχο τέλος. Και θα είναι όμορφη σαν ένα ποιοτικό και αξιοδιάβαστο βιβλίο

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.